Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

Underskriftsindsamling: Bed de Europæiske ledere om at sikre udviklingsstøtten

I sommers indgik verden et ambitiøst, fælles løfte: at gøre op med ekstrem fattigdom inden år 2030. Dette kan vi kun opnå, hvis vores udviklingsstøtte når frem til verdens fattigste.

 

Men den officielle udviklingsbistand (ODA – Official Development Assistance) til de fattigste lande i verden er lavere i dag, end den har været de sidste ti år. Selvom udviklingsbistanden generelt er steget blandt OECD’s (Organization for Economic Cooperation and Development) medlemslande, har den ikke holdt trit med den økonomiske vækst. Så selvom de nationale budgetter er voksende, er udviklingsbudgetterne som procent af BNI faldende. Særligt har der været et markant fald i støtten til de mindst udviklede lande.

 

Den største årsag til denne tendens er det store antal flygtninge, der i denne tid kommer til Europa. Mange europæiske regeringer har reageret ved at omlægge udviklingsbistanden til deres hjemlige budgetter for at kunne håndtere antallet af flygtninge, men også til træning af eget militær samt anti-terror-tiltag som reaktion på terror-truslen. Således bruger mange regeringer store og stigende summer hjemme i egne lande – herunder Danmark, som er den suverænt største modtager af sin egen udviklingsbistand.

 

Verdens regeringer står over svære finansielle beslutninger i lyset af internationale udfordringer – fra flygtningekrisen til terrortruslen. Men udhulingen af udviklingsbistanden er ikke en holdbar løsning. Europæiske regeringer har et ansvar for de flygtninge, der banker på vores dør, men det kan ikke være verdens fattigste, der skal betale regningen. Mens nogle regeringer udviser lederskab, tager andre kortsigtede beslutninger, der koster menneskeliv, ved at tage penge fra verdens fattige for at betale for udgifterne til flygtningemodtagelse.

 

D. 18. februar mødes Development Assistance Committee (DAC), der hører under OECD og er ansvarlige for at definere og overvåge den officielle udviklingsbistand, for at drøfte hvordan den nuværende flygtningesituation påvirker strømmen af udviklingsbistand, og hvad der kan gøres ved det. CONCORD Europe, som Globalt Fokus er den danske platform for, opfordrer i samarbejde med en række andre internationale netværk af udviklingsorganisationer vores europæiske ledere til at sikre sig, at de forestående beslutninger om udviklingsmidlerne ikke går ud over verdens fattige, deres rettigheder og deres muligheder for at få en fremtid.

 

Bed de europæiske ledere om at tage ansvar for de flygtninge, der ankommer til vore lande, uden at gøre dette på bekostning af verdens fattige, og sørge for, at udviklingsbistanden fokuserer på at ende ekstrem fattigdom og prioriterer de lande og folk, der har allermindst – skriv under her. Og del gerne underskriftindsamlingen i dit netværk.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus