Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

AidWatch-rapport: Handling halter langt bagefter ambitioner i EU

Efter mange års løfter og forpligtelser har EU ikke nået sit eget mål om en udviklingsbistand på 0,7% i år 2015, konkluderer årets AidWatch rapport.

 

Siden 2005 har udviklingsorganisationer på tværs af hele EU samledes under civilsamfundsplatformen CONCORD og produceret den årlige AidWatch rapport, der undersøger udviklingen i EU’s medlemslandes udviklingsbistand. CONCORD AidWatch har fulgt og udarbejdet anbefalinger til både kvaliteten og kvantiteten af EU-landenes udviklingsbistand. AidWatch ønsker at se EU-landene møde deres løfter til verdens fattige gennem effektive og transparente udviklingsprogrammer.

 

I dag udkommer den 10. årlige AidWatch-rapport ”Looking to the future, don’t forget the past – aid beyond 2015”. Rapporten ser overordnet på, hvordan EU har misset sin egen målsætning om at give 0,7% af BNI i bistand i 2015. Kollektivt ligger EU-landene langt under målet ved i 2014 kun at bruge 0,42% af BNI på bistand, og kun fire ud af de 28 medlemslande lever op til 0,7%-målsætningen.

 

Hertil kommer, at bistandsbudgetter over hele EU i stigende omfang bliver brugt til at dække udgifter til flygtningemodtagelse. Dette gælder ikke mindst Danmark.

 

AidWatch-rapporten samt individuelle landesider for alle EU’s medlemslande og EU’s institutioner kan hentes her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus