Skip to main content

              

Den største modtager af dansk udviklingsbistand bliver… Danmark

Torsdag d. 19. november indgik blå blok en finanslovsaftale, der sparer hele 2,7 milliarder på verdens fattigste.

En aftale, der vil komme til at koste Danmark anseelse og muligheder, og som vil få katastrofale konsekvenser for kvinder, mænd og børn i verdens mest udsatte, ustabile og fattige områder.

Oven i den største beskæring af dansk bistand nogensinde, har partierne bag finanslovsaftalen besluttet at flytte endnu 1,5 mia. kr. fra den langsigtede bistand til modtagelse af de mange flygtninge, der kommer til Danmark, eftersom regeringen har opjusteret forventningerne til antallet af flygtninge, der kommer til Danmark næste år. Samlet set tages der altså 4,2 mia. kr. fra udviklingsbistanden.

”Finanslovsaftalen er både kortsigtet og nærsynet. Kortsigtet er det, når Danmark i 2016 fjerner 4,2 mia. kr. fra kampen mod fattigdom – investeringer i en bedre fremtid for mennesker, som kan og vil så meget hvis vi blot magter at give en håndsrækning,” siger Lars Udsholt, forperson for Globalt Fokus.

”Nærsynet, fordi folketingets flertal hermed markerer, at man ikke magter at løfte blikket mod den omgivende verden, men dumstædigt insisterer på, at danske velfærdsproblemer kun kan løses ved at lukke øjnene for konflikterne og klimakrisen ude i verden”, slår han fast.

Flygtningemodtagelse i Danmark ender med at koste 4,4 mia. af udviklingsbistanden. Det svarer til 29,5% og Danmark er dermed nu, for første gang nogensinde, blevet den største modtager af dansk bistand.

Læs finanslovsaftalen her.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus