Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

Vores anbefalinger til EU’s næste ministerrådsmøde

Op til Europaudvalgets behandling af det næste ministerrådsmøde om udvikling i EU, der finder sted d. 26. oktober 2015 i Luxembourg, har Globalt Fokus udarbejdet skriftlige henvendelser om tre af punkterne, der vil blive diskuteret på mødet.

 

  • Pigers og kvinders rettigheder og ligestilling.
  • Migration, flygtninge og udvikling.
  • Verdensmålene for bæredygtig udvikling.

 

Til hvert af disse punkter er Globalt Fokus kommet med en række anbefalinger, dels til hvilken position den danske regering bør tage ift. emnerne, og dels hvad EU bør have for øje under diskussionerne af de forskellige punkter.

 

Til punktet om pigers og kvinders rettigheder og ligestilling har Globalt Fokus en række overordnede anbefalinger, der går på, at pigers og kvinders rettigheder samt ligestilling skal være en klar prioritet i EU’s arbejde, og at budgettet til ligestilling og kvinders rettigheder skal øges. Desuden indgår en række konkrete anbefalinger til rådskonklusionerne angående den såkaldte GAP II – EU’s Action Plan on Gender Equality and Empowerment of Women and Girls in Development. F.eks. anbefales det, at GAP II tydeligt skal baseres på menneskerettighederne, at fokus på seksuel- og reproduktiv sundhed og rettigheder ikke må udvandes, samt at civilsamfundsorganisationerne skal inddrages i dataindsamling, metodeudvikling og monitorering af GAP II. Hele henvendelsen kan læses her.

 

Til punktet om migration, flygtning og udvikling kommer civilsamfundsplatformen med fire klare anbefalinger til Europaudvalgets møde forud for ministerrådsmødet i EU: At Danmark bør øge støtten til nærområdeindsatser, at Danmark skal vise langsigtet, politisk lederskab og presse på for en fælles europæisk løsning på modtagelse og fordeling af asylansøgere i Europa, at Danmark skal øge sammentænkning af nødhjælp og udvikling samt at Danmark skal presse på for at EU når 0,7% målet. Hele henvendelsen kan læses her.

 

Til punktet om verdensmålene for bæredygtig udvikling er anbefalingerne udarbejdet i samarbejde med 92-gruppen. Efter den officielle vedtagelse af FN’s nye verdensmål i september anbefales det, at EU fastholder, at alle tre dimensioner af bæredygtig udvikling (sociale, miljømæssige og økonomiske) integreres i målene, samt at målene bliver reflekteret både i interne og eksterne politikker. Derudover anbefales det bl.a., at man på ministerrådet får taget en beslutning om at få udarbejdet en klar tidslinje for handling og implementering af målene, at det kommer til at foregår igennem en inkluderende og involverende proces, samt at man sikrer den nødvendige finansiering til implementeringen af verdensmålene. Hele henvendelsen kan læses her. 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus