Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

Opsamling på første RAM-forløb

Udenrigsministeriet inviterede i maj rammeorganisationerne og Globalt Fokus til en dialog i form af et ERFA-seminar om effekt og erfaringer fra det første RAM-forløb set fra forskellige aktørers perspektiv.

 

Det første RAM-vurderingsforløb (ressource allocation model) gennemførtes af Udenrigsministeriet i efteråret 2014. Her blev 11 af de 17 danske rammeorganisationers planer og resultatrapporter vurderet efter 24 standarder. Det ledte til Udenrigsministeriets fordeling af finansielle ressourcer for de 11 organisationer gældende frem til den næste RAM-vurdering i 2018.

 

Globalt Fokus og rammeorganisationerne benyttede anledningen til at tage dialogen på tværs af rammeorganisationerne og med Udenrigsministeriet forud for og under ERFA-seminaret – for at spille ind med vigtige perspektiver omkring erfaringer ift. RAM set fra organisationers synsvinkel, samt koordinere en række forskellige bidrag til selve seminaret, der pegede på successer, udfordringer og fremtidige opmærksomhedspunkter for næste RAM i 2018.

 

Seminaret kom bl.a. omkring refleksioner på mål og målopfyldelse fra organisationernes synsvinkel, tilsigtede og utilsigtede effekter af RAM, og konkurrence kontra samarbejde mellem organisationer. Repræsentanter fra rammeorganisationerne afholdt fem workshops om innovation og læring, partnerskaber, organisationernes merværdi, kapacitetsopbygning og value for money, med en fælles diskussion på tværs af organisationerne og Udenrigsministeriet. (Udenrigsministeriets referat vil blive lagt op her på siden, når det ligger klart).

 

Udenrigsministeriet var glade for at kunne afrunde det første RAM-forløb med seminaret, samt have et informeret grundlag for opstart af næste proces forud for RAM-vurdering i 2018. Frem mod 2018 inddrages organisationerne og Globalt Fokus.

 

På vej videre

Globalt Fokus og medlemsorganisationerne arbejder bl.a. videre koordinering ift. RAM specifikt, resultatmåling af bredere interesse for flere medlemsorganisationerne samt relevante temaer. F.eks. afholder en kapaciteetsudviklingsindsats i regi af Globalt Fokus, med fokus på danske organisationers fremtidige rolle som civilsamfundsaktører. Mere info følger. 

 

Læs/genlæs debatten om RAM på Altinget.

 

Læs/genlæs materialer om RAM og Theory of Change fra Fagligt Fokus. 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus