Skip to main content

              

Et Danmark i Verdensklasse

 

I DANMARK ER VI IKKE BARE GODE TIL AT SPISE PØLSER OG KØRE PÅ CYKEL. VI ER FAKTISK VERDENSMESTRE TIL AT HJÆLPE VERDENS FATTIGSTE. IKKE BLOT ER VI ET AF DE MEST GENERØSE LANDE I VERDEN I FORM AF EN HØJ UDVIKLINGSBISTAND, MEN VI ER OGSÅ DET LAND I VERDEN, DER FÅR MEST UDVIKLING UD AF HVER ENKELT KRONE, SOM GIVES.

 

Danmark er et af verdens lykkeligste lande. Vi er samtidig et af de lande, der er verdens rigeste per indbygger - og så er vi intet mindre en mestre i at hjælpe. Danmark blev i 2014 udråbt som det land, der bedst lever op til sit potentiale for at hjælpe verdens fattigste. En ære vi er tildelt for tredje år i træk.

 

Som verdens mindst korrupte land, det mest innovative land i EU, og det land, hvor indbyggerne kan engelsk bedst som andetsprog, har vi skabt et samfund, der engagerer sig i verden omkring os – og har noget at tilbyde. Fra overførsel og udvikling af teknologi til fattigere lande til handel og udviklingsbistand scorer Danmark højt. Måler man både kvantiteten og kvaliteten af den danske udviklingsbistand er vi intet mindre end verdensmestre i at skabe fremgang for verdens fattigste befolkninger. 

 

Det, som vi i Danmark er gode til, er blandt andet at bruge udviklingsbistanden aktivt til at bringe private virksomheder, civilsamfundet og regeringer i spil. Både som centrale aktører og som økonomiske meddeltagere. Dansk udviklingsbistand gør ingen til passive modtagere, men arbejder aktivt med større ressourcer som private investeringer og udviklingslandenes egne rigdomme. Blandt andet med fokus på at landene skaber arbejdspladser, har en effektiv skatteopkrævning og skaber muligheder for, at borgere kan deltage og have indflydelse på beslutninger. Det viser en stor international evaluering af den danske udviklingsbistand, som samtidig udråber Danmark til det land, der får mest ud af hver enkelt krone, vi bruger på udviklingsbistand til verdens fattigste befolkninger.

 

Danmark er samtidig udråbt som det næstbedste land i verden til at yde humanitær bistand og sikre, at lande er skrøbelige over for konflikt og katastrofer.

 

Verdens Bedste Klimapolitik

 

Katastrofesikring er blandt andet kampen for klimaet. I januar 2015 fik Danmark titlen som foregangsland på klimaområdet. Vi ligger som verdens bedste, når man måler vores reduktioner i C02 udslip og vores klimapolitik. Danmark er derved et af de få lande i verden, som gør sit for at mindske risikoen for en gennemsnitlig global temperaturstigning på 2 grader. En af grundene til at vi ligger i top er vores internationale engagement på klimaområdet. Både i internationale klimaforhandlinger, men også i initiativer og dialog med andre lande. Blandt andet går en del af udviklingsbistanden til klimaomstilling og energi-reducerende projekter i fattigere lande.

 

Kort og godt, er Danmarks hjælpsomme engagement i verden noget af det, som vi er allerbedst til. Lad os fortsat være et foregangsland inden for udviklingsarbejde, humanitær bistand og klimapolitik.

 

Find teksten i printevenlig PDF-fil med referencer her. 

 

Synes du også, at alle folketingskandidater bør forholde sig til udviklingsbistandens moral, mål og størrelse?

   - Tag til en folketingsdebat og stil de globale spørgsmål.

   - Kontakt din lokale kandidat på twitter.

   - Bland dig i debatten – på facebook, i avisen eller nede på gaden.

 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus