Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

39 organisationer skriver til folketingskandidaterne

Folketingsvalget nærmer sig, og nu er 39 danske udviklings- og miljøorganisationer gået sammen om at sende en opfordring til de danske politikere og folketingskandidater. 

 

En opfordring til at huske det globale perspektiv, når valgkampen sættes i gang.

 

Samlet kommer organisationerne, der alle er medlemmer af Globalt Fokus eller 92-gruppen, med 4 anbefalinger til politikerne:

 

  • At udarbejde en ambitiøs national handlingsplan for de nye verdensmål (post 2015), som kan inspirere resten af verden.

 

  • At sikre at Danmark respekterer planetens økologiske bæreevne (planetary boundaries) gennem vores egen bæredygtighedspolitik og bidrag til en bindende global klimaaftale (COP21).

 

  • At fastholde indsatsen også efter krige og katastrofer, så vi ikke kun hjælper i nuet, men opbygger robuste samfund, der bliver i stand til at klare sig selv. En vedholdende indsats er forudsætningen for en varig løsning. 

 

  • At fastholde fattigdomsorienteringen af den danske udviklingsbistand så mindst 0,7% af BNI går til egentlig fattigdomsorienteret bistand med fokus på det langsigtede arbejde i udviklingslandene (fattigdomsrammen), og at der herudover skaffes midler til ekstraordinære humanitære indsatser (uden for u-landene), klimaindsatser, flygtningeudgifter i Danmark m.m. (den globale ramme).

 

Læs hele brevet her.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus