Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

Blogindlæg: Topmødet, der definerer vores fremtid

Globalt Fokus havde d. 12. marts en blog i Altinget, som satte fokus på forhandlingerne om udviklingsfinansiering, og hvilken rolle Danmark bør spille heri.

 

Bloggen understreger, at 2015 er året, hvor verdenssamfundet skal tage afgørende beslutninger, som vil få betydning for millioner af mennesker i mange år frem. Den første beslutning skal tages den 13.-16. juli i Addis Ababa, hvor FN’s tredje konference om udviklingsfinansiering afholdes. Resultaterne fra konferencen får stor betydning for ambitionsniveauet for aftalen om de nye bæredygtige verdensmål, der skal vedtages i New York til september.

 

Globalt Fokus mener, at Danmark bør særligt løfte tre emner ind i forhandlingerne forud for FN’s topmøde i Addis Ababa. Det gælder øget internationalt samarbejde på skatteområdet, større fokus på udviklingseffekten af private investeringer, samt de udviklede landes genbekræftelse af forpligtelsen på at give 0,7 procent af BNI til udviklingsbistand.

 

Som civilsamfundets input til forhandlingerne har Globalt Fokus desuden sendt et brev til udviklingsministeren og indgivet høringssvar til EU-Kommissionens meddelelse ”Et globalt partnerskab for fattigdomsudryddelse og bæredygtig udvikling efter 2015”.

 

Læs bloggen her på Altinget her (kræver abonnement).

 

Læs bloggen i pdf-format her.

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus