Hvordan kan vi styrke vores fællesskaber og skabe varig forandring? Hvordan bevæger jeg folk omkring mig fra magtesløshed til at skabe magt i fællesskab? Hvis du ofte stiller dig selv de spørgsmål i dit arbejde, så kom med til denne workshop, hvor vi giver dig en introduktion til, hvad organisering er, hvordan det ser ud i praksis, og hvordan det kan se ud i dit fællesskab.
Workshoppen faciliteres af Organiseringsakademiet og vil med udgangspunkt i erfaringer fra sociale bevægelser fra ind- og udland, dykke ned i eksempler på, hvordan små og store fællesskaber skaber den forandring, de kæmper for. Gennem engagerende samtaler og øvelser skaber vi små skitser til store visioner for, hvordan samfundet kan laves om.
På workshoppen vil I blive introduceret for fem færdigheder, som aktører i sociale bevægelser ofte praktiserer: Historiefortælling, relationsopbygning, holdstruktur, at lægge strategi, og at flytte folk til handling. Tilsammen fem færdigheder, der er nødvendige for at omdanne de ressourcer, der ligger gemt i vores fællesskaber, om til den magt, de skal bruge, for at opnå den forandring, de vil have.
Igennem workshoppen vil du få:
- En introduktion til organisering som metode til at skabe samfundsforandring og de fem lederskabsfærdigheder, der er centrale i Marshall Ganz’ tilgang til organisering
- Mulighed for at møde og opbygge relationer til organisatorer og aktivister fra andre organisationer, grupper og initiativer
- Et overblik over muligheder for at fortsætte med at lære om organisering sammen med andre.
Kontakt projektleder på Fundamental Rights Initiative, Nina Falkesgaard Sørensen, for spørgsmål på