Skip to main content

              

 

Er du medlem, og har du et event, du gerne vil have i kalenderen?

Skriv en mail til: info@globaltfokus.dk

Download som iCal-fil
Konference: Fælles veje for rettigheder og klimahandling
Fredag 03 November 2023, 09:30 - 15:30
Kontakt Benjamin Foyn Lausten, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Globalt Fokus afholder konferencen Fælles veje for rettigheder og klimahandling – En konferencen om hvordan Danmark styrker klimaretfærdighed gennem sit internationale engagement

Baggrund
I en retfærdig og effektiv kamp mod klimaforandringerne er der behov for den grønne omstilling er menneskerettighedsbaseret. FN’s Specialrapportør for menneskerettigheder og miljø understregede i allerede i 2019 vigtigheden af at stater anvender en ‘human rights-based approach’ i klimaindsatser og indsatser indenfor især FN’s verdensmål 7 om bæredygtig energi og verdensmål 13 om klimaindsatser. 

Alligevel ser vi at menneskerettighederne får sværere og sværere kår rundt om i verden, mens behovet for en accelerering af klimakampen er bydende nødvendig for at opnå Parisaftalen i 2030. Der er derfor behov for at stille skarpt på, hvordan at Danmark kan styrke sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken. Formålet med konferencen er at Danmark styrker sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken.  

Indhold
På konferencen vil der være internationale keynote oplæg af Dr. Claudia Ituarte-Lima, Head of the Human Rights and Environment Thematic Area and Senior Researcher, Raoul Wallenberg Instituttet, Lund Universitet og Jackson Shaa, Executive Director, Narasha Community Development Group, Kenya.

Der vil også være otte fordybelsesspor, hvor man om formiddagen og eftermiddagen kan dykke ned i tematiske sammenhænge mellem klima og menneskerettigheder, såsom just (energy) transition, oprindelige folk, gender, beyond growth, marginaliserede grupper, civilsamfundsdeltagelse ved FN og tab og skader. Fordybelsessporene faciliteres af eksperter på netop deres område. Konference afsluttes med en paneldebat, hvor forskellige aktører drøfter overvejelser, faldgruber og muligheder for en fælles retning for Danmarks globale klimaengagement. Journalist Anja Bo er vært og vil moderere hele dagen. 

 

 

Konferencen er målrettet de centrale aktører inden for politik, embedsværket, akademia og civilsamfundet. Er man interesseret i at deltage kan tilmelde sig forneden. Konferencen har et begrænset antal pladser og derfor kan Globalt Fokus være nødsaget til at afvise deltagere. For spørgsmål og afbud skal man henvende sig til Benjamin Foyn Lausten på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


TILMELD DIG HERUNDER

Konferencen bliver afholdt d. 3 november  fra kl. 9.30-15.30.

Sted CPH Conference, Tietgensgade 65, 1704 København
Registeringer er nu lukket

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus