Download som iCal-fil
Medlemsworkshop om grønning af udviklingsbistand: De 6 dogmer - fra dogme til handling
Tirsdag 03 September 2024, 09:00 - 12:00

Den 3. september kl. 9-12 arrangerer Globalt Fokus en medlemsworkshop om grønning af udviklingsbistanden med udgangspunkt i De 6 dogmer. Målet med workshoppen er at drøfte de dilemmaer og muligheder det giver at indtænke klima-, miljø- og naturhensyn i udviklingsindsatserne for at sikre vidensdeling herom efter nu 2,5 år med udmøntningen af den danske udviklingspolitiske strategi Fælles om Verden. Drøftelserne vil samtidig bruges som input til GF’s samlede arbejde med den næste udviklingspolitiske strategi. 

I løbet af workshoppen vil der være oplæg om de muligheder og dilemmaer, grønningstendensen har givet NGO'erne, og på baggrund heraf vil deltagerne gennem en række rundbordssamtaler reflektere og udvikle ønskescenarier for fremtidens udviklingsbistand i et grønt perspektiv.

Vi håber på en bredt funderet drøftelse om, hvordan den grønne dagsorden indvirker på udviklingsindsatserne og vil gerne have så mange perspektiver med som muligt, og opfordrer derfor alle medlemsorganisationer - også de, der ikke umiddelbart arbejder med grønne indsatser - til at deltage.

Tilmeldingsfristen er 30. august. Kontakt klimapolitisk rådgiver Sigrid Bjerre Andersen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) hvis du har nogen spørgsmål.


Program:

8.45-9.00: Ankomst, kaffe og croissanter

9.00-9.30: Velkomst og oplæg om grønning af udviklingsbistanden v. Sigrid Bjerre Andersen, klimapolitisk rådgiver i Globalt Fokus og Sidsel Koordt Vognsen, seniorrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp

9.30-9.45: Samtalestarter: Hvor grøn er du - og hvor grøn ønsker du at være?

9.45-10.10: Vores vej ind på det grønne område: Oplæg ved Morten Gøbel Poulsen, programrådgiver, Oxfam Danmark

10.10-10.35: Vores vej ind på det grønne område: Oplæg ved Henrik Grunnet, seniorrådgiver, International Media Support

10.35-10.45: Pause

10.45-11.45: Rundbordssamtaler om grønning med afsæt i De 6 dogmer

11.45-12.00: Opsamling og næste skridt

Antal der deltager i denne begivenhed: 26