Skip to main content

              

Download som iCal-fil
Covid-19: En verdensomspændende krise brugt som undskyldning for at begå menneskerettighedskrænkelser mod LGBT+-personer?
Onsdag 19 August 2020, 14:00 - 15:00

I anledningen af (den lidt anderledes) Pride 2020 inviterer Sex & Samfund til paneldebat om emnet:

Covid-19: En verdensomspændende krise brugt som undskyldning for at begå menneskerettighedskrænkelser mod LGBT+-personer?

 

Onsdag d. 19. august fra kl. 14.00 - 15.00 (fysisk fremmøde i Kødbyen eller virtuel deltagelse)

 

Covid-19 har haft massiv negativ indflydelse på LGBT+ personers liv. Lockdowns og øvrige foranstaltninger har forstærket LGBT+ personers særlige sundhedsmæssige sårbarhed og manglende adgang til sundhedstilbud. Og vi har set eksempler på, hvordan stater og autoriteter har brugt Covid-19 som en undskyldning for at kunne begå menneskerettighedskrænkelser overfor LGBT+.

 

Dette webinar vil belyse Covid-19s betydning for LGBT+ personers liv og sundhed. Vi vil særligt diskutere hvordan politi og retsinstanser i Uganda tilbage i foråret 2020 brugte Covid-19 lockdown situationen som en undskyldning for uretmæssigt at anholde og fængsle 20 LGBT+ personer. 

 

Vi får virtuelt besøg af de 20 LGBT+ personers førende advokat, Adrian Jjuuko fra HRAPF, samt en førende ugandisk LGBT+ aktivist, Richard Lusimbo fra ILGA. De vil sammen præsentere den konkrete sag samt diskutere den bredere kontekst.

Der er mulighed for at deltage i paneldebatten fysisk i Kødbyen eller online, og du vil kunne stille spørgsmål undervejs - ligegyldigt hvordan du deltager. 

 

For på bedst mulig måde at passe på hinanden i disse Covid-19-tider, så er der begrænset antal pladser til fysisk fremmøde. Du bedes derfor tilmelde dig senest mandag den 17. augustDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og uddybe, om du ønsker at deltage virtuelt eller fysisk, hvorefter vi vil sende detaljerne til dig.

 

Sex & Samfund er glade for, at vi alligevel har mulighed for at samles til årets Pride, og få en god snak om dette vigtige emne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus