Besøg Verdensmålenes Plads på Folkemødet!

-  

logo

VERDENSMÅLENES PLADS

– Kom med når målene har fået endnu mere plads på dette års Folkemøde

banner


 


Globalt Fokus' nyhedsbrev maj 2019

Globalt Fokus' nyhedsbrev udkommer én gang om måneden. Her kan vores medlemmer og andre interesserede læse lidt om vores arbejde, og hvad der rører sig i civilsamfundet samt finde spændende arrangementer afholdt af os selv eller andre.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares. Har du spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, er du velkommen til at kontakte webredaktør og kommunikationsmedarbejder Rasmus Hald Møller på rhm@globaltfokus.dk.

 


VERDENSMÅLENE PÅ FOLKEMØDETS DAGSORDEN
Læs alt om Verdensmålenes Plads på Folkemødet d. 13.-16. juni i vores Folkemødetillæg

 VMP

Globalt Fokus, sammen med Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, 2030-netværket på Christiansborg og 2030-Panelet, vil gerne invitere dig til at komme og besøge Verdensmålenes Plads fra d. 13.-16. juni på Folkemødet.

På pladsen vil du kunne opleve, diskutere og smage på FN's 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling igennem mere end 90 events, talks og workshops fordelt på tre scener.

Du kan læse mere om det hele i ”Din guide til Verdensmålenes Plads på Folkemødet”-tillægget her. Guiden giver dig det fulde overblik over de tre programmer, værtsgruppens vision for det tværsektorielle samarbejde bag pladsen, hvilke spændende mennesker du vil kunne møde og inspiration til, hvordan du kan spise for målene med fremtidens mad fra Københavns Madhus’ bæredygtige madbod.

Og du kan følge med i, hvad der sker, ved at melde dig til Facebookbegivenheden for pladsen for alle updates og informationer.    

 


UDVIKLINGSPOLITIK TIL DEBAT
Hvor skal EU hen?

 

I slutningen af april inviterede Globalt Fokus og Nyt Europa et bredt spektrum af kandidater til Europa-Parlamentet til valgdebat. Foran en fyldt sal blev EU’s rolle i international udviklingspolitik debatteret med fokus på EU’s næste syvårsbudget, udviklingsbistand og migration.

Læs artiklen fra debatarrangementet her.

 


BREV TIL MARGRETHE VESTAGER
Glem ikke den bæredygtige udvikling

Globalt Fokus har sammen med Nyt Europa sendt et åbent brev til EU-kommissær Margrethe Vestager. Bliver hun valgt som formand for kommissionen, er det centralt at hun husker og prioriterer den bæredygtige udvikling.

Læs hele vores brev til Margrethe Vestager her.

 


UDVIKLINGSPOLITIK ER EN DEL AF VALGET
Men den må gerne blive tydeligere

 

"Dagen efter at Lars Løkke endelig fik trykket på valgknappen, bragte Altinget en analyse med tesen om, at satsen for udviklingsbistand formentlig vil blive statist i de kommende ugers intensive diskussioner om politik. Det er nok ikke usandsynligt. Selvom vi mener, at udviklingsbistanden er vigtig, anerkender vi gerne, at der nok ikke er den store folkelige interesse i at diskutere tørre procentsatser.

Vi vil dog også langt hellere have en diskussion om udviklingspolitikkens bredere formål, herunder spørgsmålet om en bæredygtig social og grøn omstilling globalt. Temaer, der i langt højere grad kan få vælgerne op af stolen, og som allerede er centralt placeret i valgkampen anno 2019."

Læs hele kommentaren på vores hjemmeside her.

 


Call to Action
Fra SDGclub-mødet i Berlin

 

I starten af maj inviterede det tyske bæredygtighedsråd 60 personer fra hele verden med ekspertise i sammenhængen mellem international udvikling og bæredygtig udvikling til Berlin.

Til mødet blev der blandt andet diskuteret staters ansvar for at opnå verdensmålene, FN’s rolle som et understøttende organ, involvering af et civilsamfund under pres globalt samt muligheden for at reformere det globale FN-topmøde om verdensmålenes opnåelse, High Level Political Forum.

Politisk Rådgiver hos Globalt Fokus, Bjarke Vestergaard, var inviteret med og som afslutning på mødet er han sammen med de andre mødedeltagere kommet med et ’Call to Action’ til statsoverhoveder verden over.

Læs hele brevet her.

 


HVOR SKAL JEG SÆTTE MIT BÆREDYGTIGE KRYDS?
Vores formand spørger folketingskandidaterne

"Jeg har endnu til gode at høre en folketingskandidat, der helhjertet og seriøst vil arbejde for den bæredygtige omstilling. En kandidat, der vil inddrage alle aspekter af bæredygtighed i sit parlamentariske arbejde, og som både institutionelt og i konkrete lovforslag vil tage udgangspunkt i opnåelsen af verdensmålene."

Læs hele kronikken på vores hjemmeside her.

 


ÅBENT BREV TIL ERHVERVSMINISTEREN
Vi støtter beslutningsforslag B 82

Globalt Fokus og 92-gruppen vil gerne udtrykke vores støtte til beslutningsforslag B 82, samt understrege vigtigheden af, at det bliver gjort lovpligtigt for virksomheder at udøve nødvendig omhu på menneskerettighedsområdet og at der indføres effektive juridiske retsmidlerfor eventuelle alvorlige menneskerettighedskrænkelser, som måtte involvere virksomheder.

Der er brug for en lovpligtig bundgrænse for ansvarlig virksomhedsadfærd – og nærmere bestemtlovpligtig nødvendig omhu/due diligence på menneskerettighedsområdet, mv.

Læs hele brevet her.

 


SEKS INTERVIEWS MED CIVILSAMFUNDET
Idéer til politisk handling for Verdensmålene

 

Praktikant hos Globalt Fokus Jonas Kragelund Andersen har udgivet alle seks interviews i serien med det danske civilsamfund. Find listen på vores temaside om Folketingsvalget eller hop direkte til de enkelte interviews her:
 


KOMMENDE ARRANGEMENTER

Mandag 3/6: Tirsdag 4/6: Onsdag 5/6: Torsdag 6/6: Onsdag 12/6: Onsdag 19/6: Torsdag 20/6: Tirsdag 25/6: Torsdag 27/6:
Følg med i alle arrangementer via vores kalender.

 
--
www.globaltfokus.dk

              
--
Powered by AcyMailing