Værtsgruppen, bestående af DIFH2030-netværket2030-panelet og Globalt Fokus, takker alle vores partnere og medarrangører for deres kreative og skarpe bidrag til, at Verdensmålenes Plads var fyldt med glade og interesserede besøgende fra morgen til aften! Pladsens 92 medarrangører har i samarbejder på tværs af sektorer bidraget til, at pladsen fik linket Danmark til både Verdensmålene og resten af verden. Særligt den fattigste del af verdens lande var i fokus helt i tråd med Verdensmålenes og pladsens bærende princip om, at ingen skal lades i stikken –”leave no one behind”!

Se videoen fra Verdensmålenes Plads herunder:

 

 

Du kan downloade filmen her.

 

Der blev tænkt_opt.jpg

 

Der blev tænkt i ny bæredygtig handling som det andet gennemgående princip i de mange events, og vi oplevede en plads der summede af liv og spørgsmål når debatter, oplæg, talks og sanselige events rullede over pladsen og skabte indblik i og engagement for de 17 Verdensmål.

 

under1.jpg

 

under2.jpg

 

 

Under de knap hundrede forskellige events blev de 17 Verdensmål sat på dagsorden gennem innovative, informative events og workshop, som på de forskellig vis adresserede Verdensmålene via pladsens tre scener.

 

I ”Verdensmålenes Telt” blev der generet nye innovative løsninger til verdens udfordringer, diskuteret Verdensmålene i Danmark og internationalt og heppet på unge ildsjæle, der gav deres bud på, hvordan en bæredygtig fremtid kan se ud.

 

midt1.jpg

 

 

Midt på pladsen foregik ”Verdensmålene LiVE”, som introducerede de besøgende til Verdensmålene gennem sanselige pop-up events, hvor man bl.a. kunne blive fanget af fattigdomsfælden, blive transporteret til en flygtningelejr i Libanon gennem Virtuel Reality, forfatte et klimabrev til ministeren eller hilse på en kæmpe papegøje fra fjerne skove.

 

på1.jpg

 

 

På ”Verdensmålenes Lille Scene” kunne man spille verdensmåls-spil om en bæredygtig fremtid, opleve internettet fra en handicappets perspektiv eller vende udsatte gruppers inklusion i samfundet over en klimavenlig morgenmad med eksperter på området.