Skip to main content

              

 

Are you a member and do have an upcoming event, you want us to include in our kalender?

Please reach out to us at: info@globaltfokus.dk

Download as iCal file
Globalt Fokus på Folkemøde 2023
From Thursday 15 June 2023 -  10:00
To Saturday 17 June 2023 - 22:00

 

 

 

Vi glæder os til Folkemødet den 15.-17. juni, hvor vi igen er at finde på Verdensmålenes Plads. Vi ses til globale debatter, dialoger og ikke mindst PUBQUIZ.

Vores events:

Pubquiz: Rettigheder på spil - Quiz om det mest basale 
Fredag d. 16. juni kl. 19 - Sted: A1 - Verdensmålenes Telt

Ved du egentlig, hvad du har ret til? Vi kan aldrig tage demokrati og rettigheder for givet, og særligt i disse år bliver det hele tiden vigtigere, at det danske civilsamfund står vagt om fundamentale rettigheder i Danmark, Europa og globalt. Rettigheder er et nødvendigt grundlag – og et vigtigt redskab - i kampen for at nå Verdensmålene. De seneste år er der kommet øget pres på demokratiet og civilsamfundet – både online og offline. Kom og sæt din viden om basale rettigheder på spil i en pubquiz, hvor du både bliver udfordret på din viden om og din vilje til at stå vagt om dine egne rettigheder. Kom lidt før og bliv klogere på rettigheder på Verdensmålenes Plads.

Er EU blevet den sikreste vej til ligestilling? 
Lørdag d. 17. juni kl. 12 - Sted: J4 - Europabevægelsens telt

Mens demokratikrisen raser og basale borgerrettigheder kommer under pres i de europæiske lande, er EU blevet afgørende i at sikre borgernes rettigheder og civilsamfundets råderum i kampen for ligestilling. Hvordan kan det europæiske civilsamfund, græsrodsaktivisterne og de store institutioner i Bruxelles spille sammen om at skubbe på ligestillingsdagsordenen? At operere på EU-niveau åbner op for både nye muligheder - og udfordringer for civilsamfundet. For at arbejdet for mere ligestilling kan lykkes, er det helt centralt at beskytte civilsamfundets råderum. Samtidig rummer EU-lovgivning og kampen for rettigheder også muligheder for at løfte dagsordener som ligestilling til et endnu højere niveau. Med udgangspunkt i tre fortællinger fra civilsamfundsaktører, om deres arbejde for mere ligestilling, drøfter vi om og hvordan EU kan løfte ligestillingskampen - også i Danmark.

Afkolonisering fra Arktis til Afrika – vestens dobbeltmoral? 
Lørdag d. 17. juni, kl. 14:30 - Sted: C34 - Alliancen Beyond Growth´s telt

Danmark har travlt med at tale om ligeværdige partnerskaber, men hvor gode er vi selv til at skabe dem? Har vi kollektivt hukommelsestab, når det kommer til vores egen kolonihistorie? Den danske stat og regering har de seneste år indtaget en rolle som anerkendende og undskyldende over for udnyttelse af og skade på Grønland og de grønlandske Inuitterne, og der er øget fokus på Grønlands plads ved bordet, når det gælder Arktis. Også i Danmarks udviklingssamarbejde kan vi ikke se bort fra den europæiske kolonihistorie, der fortsat præger samarbejdet især mellem Europa og Afrika. Men er det nok at anerkende fortidens synder? Hvordan går vi fra ord til handling? Hvordan nedbryder man magtstrukturer og en økonomi bygget på flere hundrede års kolonihistorie? Og hvorfor er det så svært at tale om afkolonisering?


Find hele Folkemødets program her: Folkemødet 2023

Sign up for our newsletter

Get news about our work, activities, and events in your inbox (In danish).

Meet us

Rysensteensgade 3
Copenhagen, 1564
Denmark

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


© Global Focus