Globalt Fokus søger to praktikanter til klimaområdet og arbejdet med civilsamfundets råderum offline og online

Søger du en praktikplads i efteråret 2022 med fokus på globale forhold og med mulighed for at lære nyt og arbejde selvstændigt? Interesserer du dig for klimakrisen i det globale syd eller brænder du for at sikre frihedsrettigheder både offline og online, og har du lyst til at bruge din viden i praksis? Så søg en praktikstilling hos Globalt Fokus. 

 

Globalt Fokus arbejder for en retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Vi er en platform for mere end 80 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale udviklings-, nødhjælps- og miljøaktiviteter. Vi er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk, som har nationale platforme i hele Europa, og vi er aktive i relevante FN-processer og -møder. 

 

Vi tilbyder to praktikstillinger i efteråret 2022: én med fokus på klimapolitik og én med fokus på civilsamfundets råderum og Tech for Democracy. I begge praktikstillinger vil du få mulighed for at arbejde med et eller flere områder, som har høj prioritet for os i efteråret 2022 (se beskrivelse for hver af praktikstillingerne nedenfor). Praktikstillingerne er ulønnede.

 

Praktikstilling med fokus på klimapolitik:

 • COP27: Til november afholdes FN’s Klimatopmøde i Egypten, og Globalt Fokus vil op til og under mødet understøtte vores medlemmers politiske budskaber og arbejde for at sikre, at civilsamfundets stemme bliver hørt. Her vil du kunne deltage i og bidrage til dialog med danske forhandlere, politikere, de danske NGO’er samt vores internationale samarbejdspartnere. Du kan læse om Globalt Fokus’ indsats på COP26 her

 • Grønt Partnerskab med Udenrigsministeriet: Globalt Fokus er sekretariat for et grønt partnerskab mellem Udenrigsministeriet og danske civilsamfundsorganisationer. Vi forventer, at der i efteråret vil være en række arrangementer om grøn udviklingspolitik og -programmer, som du kan være med til at konceptudvikle, koordinere og evaluere. Du kan læse mere om partnerskabet her

 • Globale klimapolitiske positioner: Vi arbejder løbende med at udvikle vores og medlemmernes kapacitet inden for global klimapolitik. I din praktik vil der være rig mulighed for at følge, analysere og påvirke politikker inden for de områder af klimadagsordenen, vi arbejder for i Danmark, EU og globalt – særligt den globale dimension af dansk klimahandling, klimafinansiering samt koblingen mellem udvikling, migration og klima. Dette vil blive tilpasset til dine interesser og viden. 

 

Praktikplads med fokus på civilsamfundets råderum og Tech for Democracy:

 • Civilsamfundets råderum omfatter vores arbejde for at sikre ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed globalt. Dette indebærer politisk interessevaretagelse og afholdelse af kurser med fokus på at udvikle kapacitet hos vores medlemsorganisationer og deres partnere i det globale syd til at modstå restriktioner af frihedsrettigheder, der begrænser deres arbejde og aktiviteter. Desuden er Globalt Fokus ansvarlig for en særlig Claim Your Space-pulje, der sikrer ressourcer til menneskerettighedsforkæmpere. Der vil derfor være rig mulighed for at følge, analysere og påvirke arbejdet for civilsamfundets råderum. Dette vil blive tilpasset til dine interesser og viden.

 • Tech for Democracy er et dansk initiativ, der samler repræsentanter fra regeringer, multilaterale organisationer, tech-industrien og civilsamfundet med henblik på at fremme teknologi, der sikrer demokrati og menneskerettigheder – fremfor at modarbejde dem. Globalt Fokus har været en stor del af at føre dette initiativ ud i livet samt arbejde på konkrete forslag til handlinger i samarbejde med internationale eksperter og danske civilsamfundsorganisationer. Som led i initiativet afholdes der i efteråret flere arrangementer og internationale indsatser, som du også vil tage del i at planlægge og eksekvere i samarbejde med civilsamfundsaktører fra forskellige dele af verden og Udenrigsministeriet. Du kan læse mere om Tech for Democracy her.

 • #UNmute Civil Society er en dansk-ledet indsats, der siden pandemiens start har arbejdet for at øge civilsamfundets meningsfulde digitale deltagelse i FN-sammenhænge. Med støtte fra mere end 460 organisationer fra hele verden samt 60 regeringer, arbejder Globalt Fokus sammen med den danske FN-mission i New York for at sikre plads til civilsamfundsaktører i FN. #UNmute-arbejdet fortsætter i efteråret, hvor du bl.a. vil være med til at koordinere og tage del i det danske civilsamfunds deltagelse i FN’s generalforsamling (UNGA 2022). #UNmute er en levende global indsats, du løbende vil tage del i at udvikle og udvide i relation til både FN, Udenrigsministeriet, NGO’er og private virksomheder. 

 

Din rolle

Som praktikant i Globalt Fokus vil du blive en del af et sekretariat med 20 kollegaer, der arbejder for at påvirke nationale og internationale politiske processer i en global retfærdig retning. Du vil især arbejde tæt sammen med vores politiske rådgivere og studenter, samt medlemmer og eksterne samarbejdspartnere i det danske udviklingspolitiske landskab.

I praktikstillingen vil du skulle løse små og større analytiske opgaver inden for de ovenstående områder og dermed bidrage til, at Globalt Fokus er både opdateret og nytænkende i sine indspil og rådgivning til medlemmer såvel som samarbejdspartnere. Opgaverne kan tage form af fx udvikling af positionspapirer, netværksanalyser, interviews, skrivebordsresearch eller litteratursøgninger.

En central del af jobbet er derudover at varetage løbende kommunikation med medlemmer og samarbejdspartnere, og udføre praktiske opgaver i forbindelse med planlægning og opfølgning på interne og eksterne møder og workshops.

 

For at komme i betragtning til stillingen skal du:

 • Være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til globale klima-, miljø- og udviklingsproblematikker 
 • Være en god organisator og have flair for både daglig og langsigtet relationsopbygning og facilitering 
 • Være god til at sætte dig ind i nye vidensområder og formidle de centrale problemstillinger 
 • Have politisk sans og interesse i politiske processer og partnerskaber
 • Kunne formulere dig klart og forståeligt på skrift på såvel dansk som engelsk

 

Til gengæld tilbyder vi:

 • Et unikt indblik i civilsamfundets arbejde med klimaforandringerne eller civilsamfundets råderum og Tech for Democracy i Danmark og i verden
 • En sjælden mulighed for at udbygge dit netværk i det danske og internationale civilsamfund samt med samarbejdspartnere i centraladministrationen, multilaterale organisationer og private virksomheder
 • Et indblik i politisk interessevaretagelse overfor bl.a. danske politikere og embedsfolk
 • En spændende mulighed for at omsætte teori til praksis og styrke dine færdigheder inden for formidling, projektledelse og konceptudvikling

 

Yderligere oplysninger om praktikstillingen med fokus på klimapolitik kan fås hos klimapolitisk rådgiver Sigrid Bjerre Andersen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

 

Yderligere oplysninger om praktikstillingen med fokus på civilsamfundets råderum og Tech for Democracy kan fås hos politisk rådgiver Julie Arrildt (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Ansættelsesproces

I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber din motivation for at søge, samt beskriver, hvad du kan bidrage med til stillingen.

Praktikperioden er 1. september 2022 – 31. januar 2023. 

 

Frist for ansøgning er 22. maj 2022, kl. 23.59.

Samtaler forventes afholdt i uge 21-22. Ansøgning og CV sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og mærkes ’Praktikant - klima’ eller ’Praktikant – civilsamfundets råderum’ i emnefeltet. Hvis du er interesseret i begge stillinger, bedes du skrive ’Praktikant – begge’ i emnefeltet.

 • Oprettet den .
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus