Globalt Fokus søger en skarp puljerådgiver til at håndtere bevillinger til civilsamfundsorganisationer i nyt, stort EU-projekt

BESAT. Har du erfaring med puljeforvaltning og er du motiveret for at være en del af et nyt, stort EU-projekt, der skal styrke fundamentale rettigheder i Danmark? Så er det nu, du skal blive en del af holdet hos Globalt Fokus. Vi søger en person, der får ansvar for at forvalte og uddele puljemidler til danske civilsamfundsaktører, der vil være med til at sætte rettigheder på dagsordenen i Danmark.

Globalt Fokus har sammen med Nyt Europa fået en bevilling på 26 millioner kr., der over de næste tre år skal styrke fundamentale rettigheder gennem netværksopbygning, kapacitetsudvikling, interessevaretagelse og kampagner. EU-projektet er en unik mulighed for at koble den internationale og nationale rettighedsdagsorden og bringe EU’s stærke rettighedsorienterede ramme og lovgivning i spil i en dansk kontekst.

En større andel af midlerne i projektet skal uddeles til danske civilsamfundsaktører, der ønsker at opkvalificere deres arbejde og kamp for rettigheder gennem brug af bl.a. lovgivning fra EU, såsom ”Democracy Action Plan”, ”Digital Services Act”, ”Action Plan Against Racism” ”Gender Equality Strategy”, ”LGBTIQ Strategy” og ”Annual Rule of Law Report”.

Globalt Fokus søger derfor efter en person, som er motiveret for at muliggøre projekterne gennem uddeling og forvaltning af EU-puljemidler til danske civilsamfundsaktører.

Om jobbet

Som vores nye medarbejder bliver du ansvarlig for at administrere EU-puljen til danske civilsamfundsaktører. Da der er tale om et nyt projekt, vil en stor del af stillingen det første halve år indebære etableringen af selve puljen, der skal følge EU’s retningslinjer, men samtidigt være så enkelt og tilgængeligt for ansøgerne som muligt.

I forbindelse med ansøgningsrunder vil puljerådgiveren lede igangsættelsen af ansøgningsrunderne, gennemgå ansøgninger ud fra kriterier sammen med det etablerede bevillingsudvalg, skrive bevillingsnotater og styre udbetaling af puljemidler.

Desuden vil det være puljerådgiverens ansvar at introducere og formidle information om puljen til danske civilsamfundsaktører og stå for rådgivning. Rådgivningen består i at vejlede ansøgere i forbindelse med ansøgningsrunderne og støtte til dokumentation af læring og effekt af projekterne.

Det er også en central opgave for puljerådgiveren at gennemgå den narrative og finansielle afrapportering på projekterne og stå for den øvrige løbende forvaltning af puljemidlerne til de danske civilsamfundsaktører.

Samtidig forventes puljerådgiveren at tage lederskab på systematisk opsamling af læring fra projekterne, sikre synergi mellem puljens projekter og den samlede bevilling, herunder indgå i planlægningen af erfaringsudvekslingsarrangementer for projekter støttet af EU-projektet og rapportering til EU på puljemidlerne.

Som puljerådgiver på EU-projektet vil du indgå i et fagligt fællesskab af kolleger, der arbejder på forskellige bevillinger med fokus på civilsamfundets råderum. Desuden vil du have tæt samarbejde med øvrige kollegaer der forvalter øvrige puljer hos Global Fokus.

Forventninger til dig

For at kunne trives i denne stilling og lykkes med opgaven forventes du at have erfaring med administration af puljemidler og puljeforvaltning, gerne under et EU-projekt eller andre institutionelle donorer. Vi ser også gerne, at du har erfaring med ansøgningsprocesser, herunder vurderingskriterier og budgetter.

Erfaring fra civilsamfundet, f.eks. fra en NGO eller en social bevægelse, er en stor fordel, men det er ikke et krav. Vi forventer, at du har kendskab til civilsamfundets rolle og vilkår og har mod på at kommunikere direkte med relevante aktører i det danske civilsamfund, der er interesserede i at søge puljemidler som en del af EU-projektet.

Desuden ser vi meget gerne, at du har interesse og forståelse for samt erfaring med at arbejde rettighedsorienteret, da det vil være et kerneelement i projektet og danne grundlag for at lave passende rammer for puljen.

Du har en relevant akademisk uddannelse, f.eks. indenfor samfundsfag, forvaltning, eller lignende.

Som person ser vi gerne, at du er struktureret, detaljeorienteret og kan planlægge processer med flere aktører. Du trives med forvaltningsmæssige opgaver og er god til at navigere i administrative retningslinjer og har samtidigt et godt blik for formidling og dokumentation. Samtidig er du indstillet på at sparre med dine kolleger om opgaveløsningen og bidrage med dine kompetencer til den fælles sag. Derudover har du en grundlæggende forståelse for og føler dig repræsenteret i Globalt Fokus’ overordnede vision.

Om Globalt Fokus

Globalt Fokus er en samlende platform for mere end 80 danske civilsamfundsorganisationer engageret i internationale udviklings-, miljø, og humanitære aktiviteter. Sekretariatet består af godt 20 medarbejdere, der på tværs af tematiske områder arbejder for at samle civilsamfundet omkring vigtige udviklings- og udenrigspolitiske dagsordener. Med EU-projektet får vi nu også mulighed for at koble disse dagsordener til en dansk kontekst. Vi tilbyder en arbejdsplads med plads til at gøre stillingen til din egen, og med ambitiøse kolleger, der alle brænder for en meningsfuld vision. 

Mangfoldighed:

Vi betragter mangfoldighed som et aktiv og menneskers forskellighed som en væsentlig ressource i vores udvikling. Derfor opfordres alle kvalificerede ansøgere, uanset alder, køn, seksuel orientering, funktionsnedsættelse, religion og etnisk baggrund til at søge stillingen.

Vi tilbyder

  • Et job i et dynamisk sekretariat med engagerede, ambitiøse og dygtige kolleger og med en arbejdskultur, hvor vi løfter i fællesskab til fordel for en vigtig og meningsfuld sag 
  • En høj grad af medbestemmelse og mulighed for at gøre jobbet til dit eget
  • Tæt samarbejde med kolleger på tværs af tematikker, samt med Globalt Fokus medlemsorganisationer fra det danske civilsamfundsmiljø såvel som øvrige samarbejdspartnere
  • Hyggeligt kontor i hjertet af København med mulighed for hjemmearbejde op til to dage om ugen

 Ansættelsesvilkår

Stillingen er som udgangspunkt en tidsbegrænset fuldtidsansættelse med opstart 1. marts 2023 og frem til 31. december 2025, hvor projektet afsluttes. Lønnen følger Globalt Fokus’ lønstruktur. 

Ansøgningsprocessen

Stillingen søges ved at indsende en motiveret ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 15. januar kl. 23.59. Første samtaler forventes afholdt den 20. og 23. januar, og anden samtaler den 27. januar.

Spørgsmål til jobbet eller ansættelsesprocessen kan henvendes til politisk rådgiver og faglig koordinator Julie Arrildt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 28 94 42 27 eller sekretariatschef Mette Müller Kristensen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 27 14 09 20

 

  • Oprettet den .
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus