Globalt Fokus søger to praktikanter til medlemsstyrkelse og -engagement samt kommunikation til forår 2023

Interesserer du dig for globale forhold, udviklingssamarbejde, civilsamfundets internationale engagement, forandringer i NGO'ernes måder at arbejde på samt kommunikation af globale dagsordner.

Så har Globalt Fokus to praktikstillinger til foråret 2023, hvor du kan bidrage til arbejdet for en bæredygtig og retfærdig verden. Globalt Fokus arbejder for en retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Vi er en platform for mere end 80 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale udviklings-, nødhjælps- og miljøaktiviteter. I det kommende år vil vi have fokus på styrke hvorledes vi arbejder med at ruste vores medlemsorganisationer til en verden i forandring.  

 

I 2023 vil vi intensivere vores arbejde for, at det danske civilsamfund består af bæredygtige organisationer, der er klædt på til at kunne reagere på uforudsete kriser, samtidig 

med at Globalt Fokus har de langsigtede trends og medlemmernes behov for øje. Samtidig ønsker vi at videreudvikle, forbedre og strømline vores digitale kommunikation. 

 

 

Vi tilbyder to praktikstillinger i foråret 2023: én med fokus på medlemsstyrkelse og medlemsengagement og én til kommunikation. I begge praktikstillinger vil du få mulighed for at arbejde med et eller flere områder, som har høj prioritet for os i foråret 2023 (se beskrivelse for hver af praktikstillingerne nedenfor). Praktikstillingerne er ulønnede men med mulighed for at modtage en erkendtlighed på 3000 kr. om måneden 

 

Praktikstilling med fokus på medlemsstyrkelse og -engagement: 
 

Udvikle og styrke metoder til at sikre medlemsstyrkelse, engagement og læring: I arbejdet for, at vores medlemmer er future fit, vil vi i foråret styrke vores arbejde ud fra et mere datadrevet grundlag. Det indebærer bl.a. kortlægning af Globalt Fokus medlemmer og udarbejdelse af en analyse af medlemmernes engagement og inddragelse, ligesom vi vil undersøge organisationernes tilpasnings- og udviklingsbehov, og se nærmere på hvilken rolle Globalt Fokus spiller i at møde medlemmernes behov. Som praktikant vil man assistere projektleder i metode- og konceptudvikling, samt dataindsamling og analyse. 

 

 

Den anden del af praktikstillingen bliver at assistere projektlederen med vores arbejde omkring Medlemsstyrkelse indenfor centrale udviklingsdagsordener: Globalt Fokus arbejder for at medlemmer står sammen om at navigere i nye dagsordener. I foråret 2023 vil vi fokusere på kritiske systemiske diskussioner af, hvordan udviklingspolitik og udviklingssamarbejde fungerer i dag, og hvordan dette kræver nye måder at arbejde på i praksis. Vi vil særligt have fokus på styrket lokalt lederskab, afkolonialisering af udviklingssamarbejdet og “shift the power”-bevægelsen. Vi vil også have fokus på samspillet mellem det humanitære, udviklings og fredsopbyggende arbejde. Som praktikant har man til opgave at assistere og spare med projektlederen i dette arbejde. 

 

 

For begge arbejdsområder kan opgaverne tage form af:  

 • Analysearbejde, dataindsamling, litteratursøgninger, interviews og skrivebordsresearch
 • Konceptudvikling 
 • Workshop udvikling, planlægning og afholdelse 
 • Udvikling af positionspapirer 
 • Interessevaretagelse 
 • Engelsk på højt niveau 

 

 

En central del af praktikstillingen er derudover at varetage løbende kommunikation med medlemmer og samarbejdspartnere, og udføre praktiske opgaver i forbindelse med planlægning og opfølgning på interne og eksterne møder og workshops.  

 

Som praktikant er det en fordel at have kendskab til de beskrevne udviklingsdagsordner, men ikke en nødvendighed. 

 

 

Praktik med fokus på medlemskommunikation: 
Over de seneste år er der sket en udvikling og forbedring af Globalt Fokus´ kommunikation, men vi skal blive meget bedre. Og det har vi brug for din hjælp til. 
 

 

Globalt Fokus´ nyhedsbrev er en de primære kanaler til at nå ud til vores medlemmer og interessenter. Vi oplever en fin åbningsrate og interesse for nyhedsbrevet. Men vi skal blive bedre. Derfor skal vi i 2023 udvikle nye koncepter for vores nyhedsbrev. Det skal vi gøre ved at analysere vores nuværende indsats, undersøge vores nyhedsbrevsmodtageres behov og udforske formater, muligheder og strategier, der kan forbedre nyhedsbrevet og kommunikation. Samtidigt skal vi intensivere og forbedre formidlingen af vores arbejde på hjemmesiden. Dette og udviklingen af nyhedsbrevet skal tænkes sammen. Vi er p.t. i gang med at udvikle en ny hjemmeside, som bliver lanceret i slutningen af november. Du vil bistå i færdiggørelse og videreudviklingen af den nye hjemmeside. 

 

 

I løbet af din praktik bliver dine opgaver: 

 • At analysere modtagernes behov 
 • At analysere vores nuværende nyhedsbrevsformat 
 • At undersøge nye strategier, muligheder og formater for videreudvikling af Globalt Fokus nyhedsbrev 
 • Kortlægning af muligheder for at nå ud til flere modtager og nye målgrupper 
 • Assistere i udvikling af nye koncepter og visuelle elementer for nyhedsbrev og hjemmeside 
 • Produktion af indhold til Globalt Fokus nyhedsbrev og hjemmeside 

 
Til denne praktikstilling søger vi en studerende, der i gang med kommunikationsfaglige uddannelse og har interesse for online kommunikation, visuel kommunikation, digital indholdsproduktion. 

  

Som praktikant er det en fordel, men ikke en nødvendighed hvis du har viden om dansk udviklingssamarbejde, -politik og bæredygtig udvikling  

 

 

Praktikanter i Globalt Fokus 

Som praktikant i Globalt Fokus vil du blive en del af et sekretariat med 20 kollegaer, der arbejder for at ruste vores medlemsorganisationer til en verden i forandring. Vi arbejder også for at påvirke nationale og internationale politiske processer i en global retfærdig retning. Du vil især arbejde tæt sammen med vores rådgivere og studenter, samt medlemmer og eksterne samarbejdspartnere i det danske udviklingspolitiske landskab. 
 

 

I praktikstillingen vil du skulle løse små og større analytiske opgaver inden for de ovenstående områder og dermed bidrage til, at Globalt Fokus er både opdateret og nytænkende i sine indspil og rådgivning til medlemmer såvel som samarbejdspartnere.   

 

 

For at komme i betragtning til begge praktikstillingen skal du: 

 • Være i gang med en relevant videregående uddannelse 
 • Have interesse for og kendskab til globale og udviklingsproblematikker. 
 • Være god til at sætte dig ind i nye vidensområder og formidle de centrale problemstillinger  
 • Have politisk sans og interesse i politiske processer og partnerskaber 
 • Kunne formulere dig klart og forståeligt på skrift på såvel dansk som engelsk 
 • Kunne arbejde selvstændig, tage ansvar og være god til at tør at stille de nysgerrige “dumme” spørgsmål. 
 • Have flair for både daglig og langsigtet relationsopbygning  
 • Holde af organiserings og faciliteringsarbejde 

 

 

Til gengæld tilbyder vi: 

 • Et grundigt indblik i dansk udviklingspolitik og det danske civilsamfunds arbejde, og hvordan nye dagsordener skaber muligheder og udfordringer for organisationerne, og hvordan disse tackles. 
 • En god mulighed for at udbygge dit netværk i det danske og internationale civilsamfund 
 • Et indblik i politisk interessevaretagelse overfor bl.a. danske politikere og embedsfolk 
 • En spændende mulighed for at omsætte teori til praksis og styrke dine færdigheder inden for formidling, projektledelse og konceptudvikling 
 • Muligheden for at præge og videreudvikle vores arbejde på centrale områder. 
 • En arbejdsplads med dygtige og ambitiøse kollegaer i et sekretariat med en uformel tone, højt til loftet og plads til latter 

 

 

Yderligere oplysninger om praktikstillingen med fokus på medlemsstyrkelse og engagement kan fås hos strategisk rådgiver Emma Byrne (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) 

 

Yderligere oplysninger om praktikstillingen med fokus på kommunikation kan fås hos kommunikationsmedarbejde Norma Martinez (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)  

 

Ansættelsesproces 

I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber din motivation for at søge, samt beskriver, hvad du kan bidrage med til stillingen. 

Praktikperioden er 5. februar 2023 – 31. juni 2023.   

 

Frist for ansøgning er 1. December. 

Samtaler forventes afholdt i uge 49-50.   

 

Praktikansøgning med fokus på Medlemsstyrkelse og engagement sendes sammen med CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med cc til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og mærkes ’Praktikant - Medlemsstyrkelse’.  Praktikansøgning med fokus på Kommunikation sendes sammen med CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med cc til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og mærkes ’Kommunikationspraktikant’ i emnefeltet. 

 

Hvis du er interesseret i begge stillinger, bedes du skrive ’Praktikant – begge’ i emnefeltet. 

 • Oprettet den .
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus