Globalt Fokus søger en struktureret netværksrådgiver til at koordinere et netværk for internationale civilsamfundsorganisationer

Globalt Fokus søger en ny netværksrådgiver til at koordinere samarbejdet med internationale partnere og donorer og til at forvalte puljemidler til menneskerettighedsforkæmpere i det Globale Syd. 

 Er du er motiveret for og har erfaring med at arbejde for civilsamfundets råderum og vil gøre dette i tæt samarbejde med partnere fra hele verden? Så er dette lige jobbet for dig.

Globalt Fokus er i sidste fase med at få godkendt en forlængelse af vores Claim Your Space bevilling fra Udenrigsministeriet, som er en pulje, der yder akut støtte til menneskerettighedsforkæmpere og civilsamfundsaktivister i det Globale Syd. Under Claim Your Space bevillingen fungerer Globalt Fokus ligeledes som koordinerende enhed for et netværk af internationale civilsamfundsorganisationer, Building Responses Together netværket (BRT), der alle arbejder med rapid response støttemekanismer.  

 

Vi søger nu en ny medarbejder, der kan sikre den videre opbygning og udvikling af BRT-netværket, og som kan indgå i forvaltningen af Claim Your Space Puljen. Vi søger en person, der har erfaring med puljeforvaltning og internationalt civilsamfundsengagement. En person, som er superstruktureret, en dygtig planlægger, og som mestrer det store overblik over flere samspillende arbejdsforløb på samme tid. En person der er villig til at gå forrest og tage initiativ, og som kan være den drivende kraft i processer med mange aktører. Lyder som dig, hører vi meget gerne fra dig. 

 

Om jobbet 

Som vores nye medarbejder bliver du ansvarlig for at koordinere den fortsatte opbygning og udvikling af BRT-netværket. Dette indbefatter planlægning og facilitering af faste møder med netværkets styregruppe og onboarding af nye medlemmer, såvel som koordinering af den videre udvikling og løbende forbedring af netværket og dets samarbejdsplatforme.  

 

Du vil endvidere være ansvarlig for at organisere internationale konferencer for netværkets medlemmer med henblik på community building, networking og løbende videreudvikling og forbedring af netværket. Du vil i den forbindelse være ansvarlig for planlægning og logistik, samt for udviklingen af program og indhold i samarbejde med medlemmerne af BRT-styregruppen.  

 

Du vil ligeledes stå for udarbejdelsen af analyser og nyhedsartikler om civilsamfundets råderum og støtte til det danske og internationale CSO-miljø på baggrund af erfaringer fra BRT-netværket, samt til den brede offentlighed. Derudover vil du koordinere erfaringsudveksling med Global Fokus’ danske medlemsorganisationer om fleksible støtteformer til protestbevægelser og uformelle aktører gennem workshops og læringsaktiviteter. 

 

Du forventes også at indgå i forvaltningsarbejdet med Claim Your Space bevillingen, herunder vurdering af ansøgninger til Claim Your Space puljen og kommunikation med ansøgere og bevillingshavere i det Globale Syd. Du vil deltage i arbejdet med at administrere tilskudsmidler fra udenrigsministeriet og internationale donorer, herunder compliance-forhold, afrapportering, og løbende kommunikation.  

 

Forventninger til dig 

For at kunne trives i denne stilling og lykkes med opgaven forventes du at have erfaring med civilsamfundsarbejde i en international kontekst og gerne erfaring med projektarbejde i det Globale Syd. Du har ligeledes erfaring med planlægning og organisering af internationale konferencer og events for deltagere fra forskellige lande. 

 

Du har erfaring med administration af tilskudsmidler og/eller projektledelse – gerne fra en civilsamfundsorganisation eller lignende. Du har arbejdet med bevillinger fra Danida og/eller internationale donorer, herunder med compliance-forhold. Du har også gerne erfaring med puljeforvaltning og ansøgningsprocesser, herunder vurderingskriterier og budgetter.  

 

Du har stærke engelskkundskaber, skriftitlige og mundtlige, da det meste af arbejdet foregår på engelsk, og du har solide Excel og IT-skills og god forståelse for online-sikkerhed.  

 

Du har en relevant akademisk uddannelse, f.eks. indenfor samfundsfag, forvaltning eller lignende. 

Som person ser vi gerne, at du er opsøgende, selvstændig og går til opgaver med en struktureret og løsningsorienteret tilgang. Du befinder dig godt i en koordinerende rolle og kan selvstændigt drive inklusive processer med vidt forskellige typer aktører mod et fælles mål. Samtidig står du ikke tilbage for at tage intiativet for at sikre fremdrift og momentum og sørge for at de fastsatte deadlines bliver mødt. Du trives i et krydsfelt mellem strategiske, administrative og logistiske opgaver og lægger vægt på konsistent og tydelig kommunikation i samarbejdet med andre. Derudover har du en grundlæggende forståelse for og føler dig repræsenteret i Globalt Fokus’ overordnede vision.  

 

Om Globalt Fokus 

Globalt Fokus er en samlende platform for danske civilsamfundsorganisationer engageret i internationale udviklings-, miljø, og humanitære aktiviteter. Gennem national og international politisk interessevaretagelse samt styrkelse af vores ca. 80 medlemmer arbejder vi for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Vi tilbyder en arbejdsplads med plads til at gøre stillingen til din egen, og med ambitiøse kolleger, der alle brænder for en meningsfyldt vision.

   

Vi tilbyder 

  • Et job i et dynamisk sekretariat med engagerede, ambitiøse og dygtige kolleger med en arbejdskultur, hvor vi løfter i fællesskab til fordel for en vigtig og meningsfyldt sag  
  • Et job der er forankret internationelt med rig muloghed for at indgå i stærke faglige internationale fællesskaber. 
  • En høj grad af medbestemmelse og mulighed for at gøre jobbet til dit eget 
  • Tæt samarbejde med kolleger på tværs af tematikker, samt med Globalt Fokus´ medlemsorganisationer fra det danske CSO-miljø 
  • Hyggeligt kontor i hjertet af København med mulighed for hjemmearbejde op til to dage om ugen 

 

Ansættelsesvilkår 

Stillingen er i udgangspunktet en fuldtidsansættelse med opstart 1.januar 2023. Lønnen følger Globalt Fokus’ lønstruktur.  

 

Ansøgningsprocessen 

Stillingen søges ved at indsende en motiveret ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 10.november kl.12. Første samtale forventes afholdt den 17.november.

 

Spørgsmål til jobbet eller ansættelsesprocessen kan henvendes til puljerådgiver Kristian Kopp på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 5339 8843 eller sekretariatschef Mette Müller Kristensen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 27 14 09 20 

  • Oprettet den .
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus