Skip to main content

              

Ny analyse: Lever Danmark op til sit løfte om ikke at lade nogen i stikken?

Globalt Fokus´ nye analyse om Danmarks internationale arbejde med Leaving No One Behind-princippet viser, at Danmark har for lidt fokus på det bærende princip i sine internationale politikker. 

Verdensmålsløftet om at ingen må lades i stikken - Leaving No One Behind (LNOB) - er endnu ikke tilstrækkeligt integreret i Danmarks internationale politikker og strategier, det viser Globalt Fokus´ nye analyse ´Lever Danmark op til sit løfte om ikke at lade nogen i stikken?´ 
 
Den nye analyse bygger på en screening af Danmarks globale strategier, herunder alle landepolitikker i Danmarks 12 prioritetslande i udviklingssamarbejdet. Vi zoomer ind på den praktiske implementering af LNOB i Kenya og Burkina Faso gennem kvalitative interviews med repræsentanter fra ambassaderne i de to lande og Udenrigsministeriet.

Formålet med screeningen og analysen er, at vise hvordan Danmark arbejder med LNOB på strategi- og praksisniveau og sætte fokus på LNOB som centrum for hele Verdensmålsarbejdet.

Analysen viser, at LNOB stort set ikke er omtalt i Danmarks globale strategier bortset fra i den udviklingspolitiske og humanitære strategi ”Verden 2030”. Det giver indtryk af, at Danmark ikke anser internationale indsatser for udsatte befolkningsgrupper for relevante inden for andre områder end det udviklingspolitiske.

“Det er et problem, fordi der er risiko for, at dansk udenrigs-, handels- og klimapolitikker bidrager til, at befolkningsgrupper, der i forvejen er marginaliserede, kan blive det yderligere,” understreger analysen. 
 
LNOB bør være kompasset
Globalt Fokus mener, at LNOB-princippet bør være kompasset for, om Danmark nærmer sig målstregen i 2030. Derfor skal LNOB i langt højere grad end nu blive inkluderet som centralt princip på tværs af Danmarks internationale strategier - ikke kun i den udviklingspolitiske. Det vil bidrage med en strategisk tænkning og praktisk implementering, der i højere grad har fokus på at nå de mest udsatte og marginaliserede. Analysen giver anledning til en række anbefalinger til politiske beslutningstagere. 

Globalt fokus' anbefaler derfor bl.a. at: 

  • Regeringen skal udarbejde en handlingsplan for sikring af LNOB-løftet globalt og nationalt. 
  • Danmark skal indtænke LNOB i globale strategier; sætte målbare målsætninger for inklusion; og inkludere LNOB i bilaterale udviklingsprogrammer. 
  • Danmark skal afsætte tilstrækkelig og målrettet finansiering til efterlevelsen af LNOB. 
  • Udenrigsministeriet skal på lave systematiske analyser og indsamle data over, hvem der er ladt længst tilbage og skal løftes i efterlevelsen af LNOB

  

Læs analysen her: Leave No One Behind: Lever Danmark op til sit løfte om ikke at lade nogen i stikken? 

 

 

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus