Skip to main content

              

Globale stemmer fra civilsamfundet: Hvordan kan vi engagere en ny generation af digitale indfødte?

Den unge generation udgør i dag mere en halvdelen af verdens befolkning. Dette er en generation, der er født og opvokset i en globaliseret, digitaliseret verden, og deres tilgang til aktivisme adskiller sig på mange måder fra fortidens. Derfor er tiden inde til, at CSO’er tilpasser sig og forsøger at imødekommende de nye generationers præferancer, evner og behov, skriver Kathrin Wieland, CEO for Save the Children Germany, i dette blogindlæg for International Civil Society Centre.

 

Frem for at anskue den digitale udvikling som en trussel mod vores udviklings- og humanitære arbejde, må CSO’erne forstå, hvordan digitale værktøjer kan styrke vores arbejde, fx i den måde vi indhenter og samler information, måler fremskrift, eller afstemmer vores egne mål med verdensmålene.

 

Vi må formulere nye visioner for, hvordan vi bedst kan understøtte vores fremtidige medarbejderes arbejde. Der er meget at tage fat på. I takt med, at multinationale teams spredt ud over hele verden bliver normen, er der eksempelvis behov for at kunne samarbejde ubegrænset og ubesværet på tværs af store afstande og tidsforskelle. Fremtidens aktivister skal desuden have friheden til at arbejde hvor som helst og når som helst det passer dem, med den resultat-orienterede fleksibilitet, som millenial-generationen ønsker og efterspørger. Den nye, digitalt mindede generation skal også have muligheden for at lære hurtigere og mere fra data, og dermed bedre kunne afgøre, hvilke tilgange der fungerer, og hvilke, der ikke gør, samt dele denne værdifulde viden med hinanden.

 

Kan vi se for os, at nutidens unge vil løse fremtidens udfordringer, indfri verdensmålene og realisere visionen om en verden uden sult og fattigdom? Bestemt. Men for at det skal lykkes er det afgørende, at vi byder den nyeste teknologi velkommen indenfor i civilsamfundssektoren for at maksimere vores impact.

 

Læs Kathrin Wieland’s indlæg her, og herunder om hvordan den nye Software TolaData tilbyder nye teknologiske muligheder.

 

I artikelserien "Globale stemmer fra civilsamfundet" deler Globalt Fokus relevant viden og indsigtsfulde refleksioner, som relaterer sig til vores arbejdsområder og er af interesse for resten af den danske civilsamfundssektor.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus