• xxx

Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.

Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at medskabe et stærkt, mangfoldigt og visionært dansk civilsamfund, styrke udviklingssamarbejdet og være en vidende, kritisk, konstruktiv og indflydelsesrig medspiller i dansk udviklingspolitikGennem kapacitetsopbygning, interessevaretagelse, allianceopbygning og vidensindsamling arbejder vi for at fremme:

NYHEDER

Globalt Fokus har fået ny strategi 
Globalt Fokus har fået ny strategi 

Ved generalforsamling 2023 vedtog Globalt Fokus´ medlemmer enstemmigt en ny strategi for platformen. Strategien er udviklet gennem en samskabende proces mellem medlemmer, styregruppen og sekretariatet. Strategien ´I fællesskab for global bæredygtig forandring´ vil de næste fire år lede arbejdet for at styrke vores fællesskab og forstørre vores indflydelse for sammen at skabe mærkbare fremskridt indenfor bæredygtighed, rettigheder og magtbalancer.

Læs mere

OPEN CALL:  15 repræsentanter fra det globale syd til at styrke det Digitale Demokrati Initiativ
OPEN CALL: 15 repræsentanter fra det globale syd til at styrke det Digitale Demokrati Initiativ

Globalt Fokus søger 15 erfarne repræsentanter fra det globale syd til at danne et rådgivende organ for det Digitale Demokrati Initiativ, der de kommende år vil opruste civilsamfundets digitale kapacitet og kamp for et demokratisk og rettighedsbaseret digitalt civilsamfundsråderum. Den rådgivende bestyrelse skal sikre, at stemmer fra lokale civilsamfundsaktører er stærkt repræsenteret.

Læs mere

Globalt Fokus samler medlemmers ekspertise i stor konference
Globalt Fokus samler medlemmers ekspertise i stor konference

Accelerering af klimahandling er bydende nødvendigt for at opnå Parisaftalen i 2030. Men en retfærdig og effektiv grøn omstilling skal være menneskerettighedsbaseret, for ligesom at klimakrisen fører til en rettighedskrise, kan også klimaindsatser føre til krænkelser af rettigheder. Det stillede vi skarpt på til konferencen ´Fælles veje for rettigheder og klimahandling´.

Læs mere

Flere konflikter og skrøbelige kontekster udfordrer ønsket om transformative forandringer
Flere konflikter og skrøbelige kontekster udfordrer ønsket om transformative forandringer

Flere og flere af Globalt Fokus medlemmer og deres partnere arbejder og navigerer i komplekse konflikter, skrøbelighed og ‘politisk isolerede’ kontekster. Derfor har vi sammen med medlemmer i  på denne tendens, der udfordrer udviklingssamarbejdet og ønsket om bæredygtige transformative forandringer.

Læs mere

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Lederskab i civilsamfundet er en særlig disciplin.
Ledelsesopgaven i civilsamfundet er både kompleks og altafgørende for, at vi kan  lykkes med vores visioner. 

Globalt Fokus' Center for Civilsamfundsledelse har skræddersyet fire uddannelsesprogrammer for seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser i civilsamfundet.

Lederskab i civilsamfundet er en helt særlig disciplin. Civilsamfundets ledere spiller en afgørende rolle i at udvikle nye strategier for organisationer i en verden præget af opbrud og forandringer. Ledelsesopgaven er både kompleks og altafgørende for, at organisationer i civilsamfundet lykkes med deres visioner. 

Vi har skræddersyet uddannelser til seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser.

Kommende arrangementer

tirsdag 12/12 2023, kl. 13:30 - 15:30

Workshop 4: The good case – how to work with intergenerational masculinities.

This workshop is the fourth workshop in the series: “Unleashing k...

onsdag 13/12 2023, kl. 09:00 - 10:00

Taiwan til valg: demokrati eller Kina

Den 13. januar 2024 går befolkningen i den lille østat Taiwan t...

VÆR MED -
for sammen står vi stærkest

Kampen for global retfærdighed har brug for et samlet, stærkt og mangfoldigt civilsamfund, der kritisk og konstruktivt skaber forandring.

Alle danske foreninger og organisationer med udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter kan blive medlem af Globalt Fokus og være med til, at vi sammen kan være en stærk fælles stemme.