Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.

Globalt fokus samler danske udviklings-, miljø- og humanitære organisationer og foreninger, der arbejder for en mere retfærdig, fredelig og bæredygtig verden båret af et stærkt, mangfoldigt og visionært civilsamfund.

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at medskabe et stærkt, mangfoldigt og visionært dansk civilsamfund, styrke udviklingssamarbejdet og være en vidende, kritisk, konstruktiv og indflydelsesrig medspiller i dansk udviklingspolitikGennem kapacitetsopbygning, interessevaretagelse, allianceopbygning og vidensindsamling arbejder vi for at fremme:

NYHEDER

Positionspapir: Globalt Fokus’ budskaber til UNGA78, SDG Summit & Climate Ambition Summit 
Positionspapir: Globalt Fokus’ budskaber til UNGA78, SDG Summit & Climate Ambition Summit 

Den største begivenhed i FN's årshjul er nu skudt i gang med Generalforsamlingen nr. 78 (UNGA78). Parallelt med generalforsamlingen finder SDG Summit og Climate Ambition Summit også sted. Globalt Fokus er netop landet i New York med bagagen fuld af budskaber om civilsamfundets afgørende rolle på vegne af vores medlemmer og deres partnere.

Læs mere

Globalt Fokus rejser til topmøde om verdensmål, klima og global tillid og solidaritet 
Globalt Fokus rejser til topmøde om verdensmål, klima og global tillid og solidaritet 

FN’s generalsekretær har inviteret verdensledere, virksomheder og civilsamfundsrepræsentanter til topmøde i New York. Globalt Fokus er med, og vores kuffert er fuld med budskaber om nødvendigheden af at inkludere civilsamfunds ekspertise.

Læs mere

Kan vi sætte vores lid til den kommende SDG Summit som en global redningsplan? 
Kan vi sætte vores lid til den kommende SDG Summit som en global redningsplan? 

Som forberedelse til SDG Summit spørger Globalt Fokus Udenrigsministeriet, DIIS-forsker og civilsamfundsrepræsentanter fra Kenya, Uganda og Danmark, hvad der skal til for, at vi skruer op for tempoet for at nå Verdensmålstregen i 2030.

Læs mere

Kampen for rettigheder i Danmark oprustes med ny millionpulje 
Kampen for rettigheder i Danmark oprustes med ny millionpulje 

De negativer strømninger, der presser grundlæggende rettigheder globalt, har i høj grad også gjort indpas indenfor EU's grænser - også i Danmark. Derfor står det danske civilsamfund i disse år over for en stor opgave, nemlig at forstærke værnet om grundlæggende rettigheder i vores egen baghave, hvor mange ofte tager vores rettigheder for givet.

Læs mere


FRI PULJEN ER ÅBEN.

PULJEN STØTTER CIVILSAMFUNDETS VIGTIGE ARBEJDE MED AT BESKYTTE OG PROMOVERE GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER I DANMARK.

KONFERENCE

Fælles veje for rettigheder og klimahandling

I en retfærdig og effektiv kamp mod klimaforandringerne er der behov for den grønne omstilling er menneskerettighedsbaseret. FN’s Specialrapportør for menneskerettigheder og miljø understregede i allerede i 2019 vigtigheden af at stater anvender en ‘human rights-based approach’ i klimaindsatser og indsatser indenfor især FN’s verdensmål 7 om bæredygtig energi og verdensmål 13 om klimaindsatser. 

Alligevel ser vi at menneskerettighederne får sværere og sværere kår rundt om i verden, mens behovet for en accelerering af klimakampen er bydende nødvendig for at opnå Parisaftalen i 2030. Der er derfor behov for at stille skarpt på, hvordan at Danmark kan styrke sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken. Formålet med konferencen er at Danmark styrker sit arbejde og engagement omkring klima og rettigheder i den globale klimapolitik og igennem udviklingspolitikken.  

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Fremtidens civilsamfund kræver visionære ledere

Lederskab i civilsamfundet er en særlig disciplin.
Ledelsesopgaven i civilsamfundet er både kompleks og altafgørende for, at vi kan  lykkes med vores visioner. 

Globalt Fokus' Center for Civilsamfundsledelse har skræddersyet fire uddannelsesprogrammer for seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser i civilsamfundet.

Lederskab i civilsamfundet er en helt særlig disciplin. Civilsamfundets ledere spiller en afgørende rolle i at udvikle nye strategier for organisationer i en verden præget af opbrud og forandringer. Ledelsesopgaven er både kompleks og altafgørende for, at organisationer i civilsamfundet lykkes med deres visioner. 

Vi har skræddersyet uddannelser til seniorledere, mellemledere, kommende ledere og bestyrelser.

Kommende arrangementer

mandag 25/09 2023, kl. 15:00 - 17:00

Indigenous Rights, Economic Development, and the Carbon Credit Business in Malaysia

We are pleased to invite you to a special talk featuring Jennif...

tirsdag 26/09 2023, kl. 08:00 - 11:30

Fundamental Rights Initiative: FRi Puljen skriveworkshop og morgenmøde med Emma Holten: The right to have rights

Rettigheder på papiret og rettigheder i praksis er ikke altid d...

VÆR MED -
for sammen står vi stærkest

Kampen for global retfærdighed har brug for et samlet, stærkt og mangfoldigt civilsamfund, der kritisk og konstruktivt skaber forandring.

Alle danske foreninger og organisationer med udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter kan blive medlem af Globalt Fokus og være med til, at vi sammen kan være en stærk fælles stemme.