Globalt Fokus nyhedsbrev Maj 2015

logo

Vi går sommeren i møde

– med valgkampagne, folkemøde og fremtidsplaner

banner


Globalt Fokus' nyhedsbrev maj 2015

Globalt Fokus' nyhedsbrev udkommer én gang om måneden. Her gør vi medlemmer og andre interesserede opmærksom på vores arbejde, og spændende arrangementer afholdt af os selv eller andre.

 

Folketingsvalg:                                                                           Støt kampagnen "Stem på et Danmark, verden kan regne med"

Så kom Folketingsvalget endeligt! I Globalt Fokus har vi sammen med mange aktive medlemmer og andre netværk arbejdet på højtryk på en kampagne, der kan favne os alle – men som også kan tilpasses den enkelte organisation.

Kampagnen har til formål at få både politikere og befolkning til at løfte blikket fra Danmark og bringe globale spørgsmål og Danmarks rolle til diskussion. Kampagnen er den første af sin art i Danmark, der bringer 39 organisationer sammen for at slå et slag for globalt udsyn og overskud – det er vi meget stolte over!

Læs meget mere på www.vælgverden.dk.
 

Kapacitetsudviklingsforløb for CSOer:
STYRK DEN ORGANISATORISKE LÆRING

Til efteråret tilbydes Globalt Fokus’ medlemmer tre inspirerende workshopdage.

Forløbet er en mulighed for at arbejde med organisationens egen læring på måder, som dels gavner læring i egen organisation, og dels (indirekte) styrker organisationen – i form af kompetencer og legitimitet – i opgaven med at understøtte læring hos partnere.

Der vil efter forløbet være mulighed for at arbejde videre med eget læringsprojekt i et aktionslæringsforløb.

Læs mere om forløbet her.

Tilmeld dig forløbet her.
 

Medlems-grill på Folkemødet

Kom til grill med miljøet på Folkemødet!

Globalt Fokus inviterer alle medlemmer til en sen frokost fredag den 12. juni over et bål i haven ved vores vidunderlige sommerhus – og mon ikke, vi også finder lidt skumfiduser frem til lejligheden?

Så kom glad, sulten og med et smil på læben. Vi glæder os til hyggeligt samvær i miljøet over de mængder mad, der nu en gang er – af den grund må deltagelse meget gerne meldes her.
 

Debatarrangement:
Hvordan samarbejder vi som CSOer med den private sektor?

Globalt Fokus inviterer til debatarrangement om privatsektorpartnerskaber torsdag d. 21. juni kl. 13-17. Formålet med dagen er at skabe inspiration og fælles refleksion om partnerskaber.

Hvad indebærer innovative partnerskaber med den private sektor? Hvilke muligheder er der, og hvilke forbehold/reservationer? Kan vi som CSOer bevare vores kerneværdier og troværdighed, når vi indgår i privatsektorpartnerskaber? Hvordan kan engagement i privatsektorpartnerskaber bidrage til Danske CSOer’s value added? Dette er blot nogle af de spørgsmål som vil blive taget op på dagen.

Læs mere om arrangementet her.

Tilmeld dig her.
 

Kom med til kick-off møde om Women Deliver

Konsortiet omkring opmærksomhed og involvering til Women Deliver-konferencen, der løber af stablen d. 16. – 19. maj 2016, inviterer til kick-off møde d. 16. juni kl. 15 - 17, hvor man har mulighed for at møde 80 centrale stakeholdere på konferencen og udvikle egne idéer og koncepter til at sætte fokus på pigers og kvinders rettigheder.

Konferencens omdrejningspunkt vil være implementeringen af de nye Sustainable Development Goals i relation til piger og kvinder, med særligt fokus på sundhed, samt forbindelsen imellem ligestilling, uddannelse, miljø og økonomisk selvstændighed.
 
Find mere information og tilmeld dig mødet her.
 

Blogindlæg: Styrket EU-tilgang til civilsamfund

EU's globale ambitioner fordrer en struktureret og strategisk tilgang til civilsamfund i de mange lande, hvor EU er repræsenteret. Det går den rigtige vej, men både EU og civilsamfundsorganisationer kan forbedre samarbejdet.

Sådan skriver Mathias Ljørring, politikmedarbejder i Globalt Fokus, i dag på Altinget.

Læs hele indlægget her.
 

Opsamling på første RAM-forløb

Udenrigsministeriet inviterede i maj rammeorganisationerne og Globalt Fokus til en dialog i form af et ERFA-seminar om effekt og erfaringer fra det første RAM-forløb set fra forskellige aktørers perspektiv.
 
Globalt Fokus og rammeorganisationerne benyttede anledningen til at tage dialogen på tværs af rammeorganisationerne og med Udenrigsministeriet forud for og under seminaret – for at spille ind med vigtige perspektiver omkring erfaringer ift. RAM set fra organisationers synsvinkel, og koordinere en række forskellige bidrag til selve seminaret, der pegede på successer, udfordringer og fremtidige opmærksomhedspunkter for næste RAM i 2018.
 
Læs mere om seminaret og de næste skridt.
 
Læs eller genlæs debatten om RAM på Altingets blog.
 

Nyhed: EU vedtager position på udviklingsfinansiering

Tirsdag d. 26. maj vedtog EU’s udviklingsministre unionens position på udviklingsfinansiering, de såkaldte rådskonklusioner om ”Et globalt partnerskab for fattigdomsudryddelse og bæredygtig udvikling efter 2015”.

Positionen indeholder flere positive elementer, der er på linje med Globalt Fokus’ holdning på området, men skuffer dog samtidigt på en række områder – bl.a. ved ikke at støtte op om et af udviklingslandenes helt store ønsker i FN-forhandlingerne om udviklingsfinansiering.
 
Læs mere her.
 

Velkommen til nye medlemmer

For nyligt kunne vi byde velkommen til en lille håndfuld af nye medlemmer. Hjerteligt velkommen endnu en gang til Danske Studerendes FællesrådDalit Solidaritetsnetværket og FIQ-CHILD-AID.org. Vi ser frem til samarbejdet!
 

--
www.globaltfokus.dk | Følg os på Twitter
--
Powered by AcyMailing