Tiden flyver – med et travlt år på bagen og et vigtigt i vente

logo

Tiden flyver

– med et travlt år på bagen og et vigtigt i vente

banner
---

Globalt Fokus' nyhedsbrev april 2015

Globalt Fokus' nyhedsbrev udkommer én gang om måneden. Her gør vi medlemmer og andre interesserede opmærksom på vores arbejde, og spændende arrangementer afholdt af os selv eller andre.

 

Fødselsdag og fredagsbar

Globalt Fokus fylder snart ét år! D. 27. maj sidste år slog NGO-FORUM og Concord Danmark sig sammen i dét, der – lidt senere – fik navnet Globalt Fokus.

Vores første år har på mange måder være omtumlet. Vi har arbejdet sammen om at finde ud af, hvad vores nye struktur betyder i praksis – for vores samarbejde; for vores politiske fokusområder; for nye og gamle arbejdsgrupper; for fortsættelsen af aktiviteter og opstarten af nye; for vores samspil med partnere og andre netværk; og; og…

Vi er nu godt i gang med den første arbejdsplan i regi af Globalt Fokus. Der er god energi og rigtigt mange fælles dagsordener i dette år, som jo ER verdens vigtigste år. Der er også elementer, som vi måske kan og skal justere på, når vi alle mødes igen ved næste generalforsamling. For Globalt Fokus kan naturligvis ikke stå stille og undlade at udvikle sig – alene fordi vi består af snart 80 medlemsorganisationer, men også fordi vi tilsammen har en bred vifte af interesser, der aldrig står stille. Det kan og vil vi drøfte, når vi samler op – og kigger fremad – ved den næste generalforsamling i oktober.

Men lige nu skal det fejres, at vi har fødselsdag. Derfor har vi valgt at kickstarte en ny fredagsbar, der fra nu af vil blive afholdt hos en ny medlemsorganisation én gang om måneden. Vi lægger ud, så første fredagsbar bliver hos Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, den 29. maj kl. 15. Klik her for tilmelding og mere information.

Kærlig hilsen Berit, Globalt Fokus’ sekretariat.

 

Studietur: European Development Days

Konferencen European Development Days (EDD) løber af stablen i Bruxelles, d. 3.-4. juni 2015, hvor repræsentanter og nøglepersoner fra civilsamfundet, samt virksomheder og politikere vil være til stede – og det vil Globalt Fokus selvfølgelig også.

På konferencen diskuteres de relevante og aktuelle spørgsmål og temaer på udviklingsdagsordenen, ligesom konsekvenserne af EU’s konkrete udviklingsresultater- og udfordringer debatteres. Hovedemnerne kommer til at cirkulere omkring titlerne Our world, Our dignity og Our future, hvor der særligt vil blive fokuseret på bæredygtig vækst, menneskerettigheder, politikkohærens, samt på hvordan vi alle bærer et ansvar, når det kommer til udvikling.

I anledning af EDD arrangerer Globalt Fokus en studietur for medlemmer, som bl.a. vil bestå af møder med forskellige politikere og organisationer. Her vil der være rig mulighed for at få indsigt i, hvordan man influerer politikerne, og hvordan forskellige aktører samarbejder i EU.  

Læs mere om konferencen og se programmet her.

 

Globalt Fokus på Folkemødet

Det Globale Telt vil igen i år danne rammen for en mangfoldighed af aktiviteter med tilknytning til international udvikling, samarbejde og solidaritet. Flere af Globalt Fokus’ medlemsorganisationer har egne arrangementer, og selv er vi også vært for et fælles arrangement fredag d. 12. juni kl. 13-14 med titlen Hvad rager Verden Danmark? – og hvad rager Danmark egentlig Verden?.

Her vil skabe rammen for et filosofisk, ideologisk og fagligt frirum, hvor vi kan reflektere over, hvad Danmark skal og kan i verden – og hvad verdenen skal med Danmark. Rune Lykkeberg vil guide samtalen med udgangspunkt i vores egen moral og i vores forståelse af det globale.

Vi håber på at se mange velkendte såvel som nye ansigter!

 

Rapport:
Verdens fattigste har stadig svært ved at komme i skole

I år skulle målet om, at alle verdens børn skal i skole have været indfriet – det er det desværre ikke. Det viser Unescos seneste Education For All Global Monitoring Report, der for nyligt blev præsenteret på en konference arrangeret af Unesco, Undervisningsministeriet og Globalt Fokus. Tilbage i 2000 blev 164 regeringer på World Education Forum i Dakar enige om seks globale uddannelsesmål, der alle skulle være indfriet i år. Et af målene var, at alle børn og unge skal gå i skole. Konklusionen er klokkeklar; målet er ikke nået, trods markant fremgang. 

Alt håb er dog ikke ude, selvom kalenderen viser 2015. Verdens regeringer skal i år sætte sig sammen for at finde frem til en række nye, globale mål; de såkaldte Sustainable Development Goals. Unesco og andre organisationer, der arbejder med global uddannelse, er af den klare overbevisning, at uddannelse for alle er nøglen til at indfri alle fremtidige globale udviklingsmål.

Læs mere og find rapporten her.

 

Invitation:
DANIDAs Oplysningsudvalg inviterer til speed-dating

Har du den gode historie om, hvad der foregår i udviklingslandene lige nu? Eller arbejder du med formidling af historier, men mangler indholdet? Så kom til SPEED-DATING og find din makker!

Danidas Oplysningsudvalg oplever, at der er et stigende behov for at finde professionelle formidlere til at forløse de gode historier fra og om udviklingslandene. Derfor inviterer Oplysningsudvalget til en eftermiddag, hvor de gode historier kan finde gode formidlere.

Læs mere om arrangementet og hvordan du kan komme med her.

 

Seminar støttet af Globalt Fokus' pulje:
Hvad kan street-kulturen gøre for unge i mellemøsten?

Det Arabiske Forår startede på gaderne. Men hvad sker der i dag næsten 5 år efter? Har vold, borgerkrig og rettighedsundertrykkelse lukket street kulturen ned, eller er den stadig i live?
 
Turning Tables, RAPOLITICS og GAME inviterer til seminar om street-kultur som udviklingsmetode i MENA regionen. På seminaret kan du møde en god blanding af oplæg fra eksperter og praksiserfaringer fra organisationer, som arbejder med street kulturen, samt deltage i en række workshops. Seminaret er et led i kapacitetsudviklingsinitiativet Street-kultur i MENA-regionen, der støttes af Globalt Fokus' Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer.

Læs mere om programmet og tilmeld dig her.

 

Kom med til Women Deliver-konference

Kvinderettighedsorganisationen Women Deliver inviterer til international konference om pigers og kvinders rettigheder, velfærd og sundhed, der finder sted i København, d. 16.-19. maj 2016. Konferencens omdrejningspunkt vil være implementeringen af de nye Sustainable Development Goals i relation til piger og kvinder, med særligt fokus på sundhed, samt forbindelsen imellem ligestilling, uddannelse, miljø og økonomisk selvstændighed.

Women Deliver har udvidet ansøgningsfristen for at søge om et scholarship til deltagelse i konferencen. Den nye deadline er 15. maj 2015.

Find flere oplysninger samt ansøgningsskemaet her.

 

Globalt Fokus søger nye studentermedhjælpere

Er du eller én du kender studerende med lyst til at arbejde i en netværksorganisation for danske udviklingsorganisationer? Så er du måske den, vi søger!

Globalt Fokus søger to nye studentermedhjælpere til hhv. politik- og kapacitetsudviklingsarbejdet. Hos os kommer du til dagligt at arbejde med udviklingsarbejde og udviklingspolitik på både dansk-, europæisk- og internationalt plan, og får erfaring med og indblik i det danske NGO-miljø og vores mange gode medlemsorganisationer.

Lyder dette som noget for dig eller én du kender? Send os en ansøgning, og del gerne budskabet i dit netværk.

Læs mere om stillingen som kapacitetsudviklingsassistent her.

Læs mere om stillingen som politikassistent her.

 

Inputs og henvendelser fra Globalt Fokus

 

Kommende arrangementer

--
www.globaltfokus.dk | Følg os på Twitter
--
Powered by AcyMailing