Foråret er skudt i gang

logo

Foråret er skudt i gang

 – Med forhandlinger, debat og meget mere

banner


Globalt Fokus' Nyhedsbrev Marts 2015

Globalt Fokus' nyhedsbrev udkommer en gang om måneden. Her vil vi gøre medlemmer og andre interesserede opmærksom på vores arbejde, og arrangementer afholdt af os selv eller andre.

 

Lancering af uddannelsesrapport

Globalt Fokus afholder sammen med den danske UNESCO-nationalkommission og Undervisningsministeriet lanceringen af UNESCO’s ”Uddannelse for Alle (EFA) Global Monitoring Report (GMR) 2015 achievements and challenges”.

Global Monitoring Report 2015 gør status over udviklingen fra 2000, hvor de seks Uddannelse for Alle mål blev vedtaget i World Education Forum i Dakar, Senegal til 2015, hvor de bør blive indfriet. Rapporten dokumenterer de opnåede resultater, og underbygger anbefalingerne for uddannelse i en global bæredygtig udviklingsagenda, hvor kvalitetsuddannelse for alle må være i centrum.
 
Trods store fremskridt inden for uddannelse, hvor der bl.a. er sket en halvering i antallet af børn, der ikke går i skole, så er der globalt stadig 58 millioner børn uden skoleadgang. Der er således i fremtiden fortsat brug for en ambitiøs og realistisk global uddannelsesagenda, med præcise mål og indikatorer, hvor fremgang og udfordringer kan monitoreres og løbende håndteres.
 
Lanceringen finder sted fredag d. 10. april kl. 13.15-16.00 i Fægtesalen, Undervisningsministeriet, Frederiksholms Kanal 26, Kbh. K.

Tilmelding kan ske her.

 

RAM-modellen bliver genstand for fornyet debat

I efteråret 2014 var 11 ramme-organisationer igennem den første vurdering ud fra den nye ressource-allokerings-model (den såkaldte RAM). Nu bliver selve RAM-modellen igen sat på dagsordenen i miljøet den kommende tid.

Den 5. maj inviterer UM til et erfaringsopsamlings-seminar med henblik på at dokumentere processen, indsamle erfaringer og få belyst de udfordringer, der har vist sig. Der er ikke tale om et oplæg til revision af modellen eller standarderne. Globalt Fokus inviterer i april måned rammeorganisationerne til en forudgående proces, hvor der også bliver lejlighed til dialog med UM om indholdet af mødet.

På Altinget blog’er fire politiske ordførere, tre generalsekretærer fra Globalt Fokus’ medlemsorganisationer (MS, ADRA og Folkekirkens Nødhjælp) samt en phd. i den kommende om effekten af RAM-modellen under overskriften ”Rammer RAM-modellen rigtigt?”, og stiller bl.a. spørgsmålstegn ved, om modellen egentlig skaber de rette incitamenter for organisationerne.

Følg blog’en på Altinget.Forhandlingerne om udviklingsfinansiering er skudt i gang


Globalt Fokus havde d. 12. marts en blog i Altinget (kræver abonnement), som satte fokus på forhandlingerne om udviklingsfinansiering, og hvilken rolle Danmark bør spille heri. Bloggen understreger, at 2015 er året, hvor verdenssamfundet skal tage afgørende beslutninger, som vil få betydning for millioner af mennesker i mange år frem. Den første beslutning skal tages den 13.-16. juli i Addis Ababa, hvor FN’s tredje konference om udviklingsfinansiering afholdes. Resultaterne fra konferencen får stor betydning for ambitionsniveauet for aftalen om de nye bæredygtige verdensmål, der skal vedtages i New York til september.

Globalt Fokus mener, at Danmark bør særligt løfte tre emner ind i forhandlingerne forud for FN’s topmøde i Addis Ababa. Det gælder øget internationalt samarbejde på skatteområdet, større fokus på udviklingseffekten af private investeringer, samt de udviklede landes genbekræftelse af forpligtelsen på at give 0,7 procent af BNI til udviklingsbistand.

Som civilsamfundets input til forhandlingerne har Globalt Fokus desuden sendt et brev til udviklingsministeren og indgivet høringssvar til EU-Kommissionens meddelelse ”Et globalt partnerskab for fattigdomsudryddelse og bæredygtig udvikling efter 2015”.

Læs blogindlægget som pdf her.

 

Puljedeadline


Næste deadline for at søge Puljen til Støtte af Kapacitetsudviklingsinitiativer er lige rundt om hjørnet, nemlig d. 10. april. Husk, at I altid er velkomne til at kontakte puljerådgiver Rina Lauritzen for vejledning på rlt@globaltfokus.dk og på tlf: 3121 2840.

Læs mere om puljen her.

 

Praktikant søges


Vil du være med til at påvirke politik til gavn for verdens fattige! Interesserer du dig for udviklingspolitik, og har du lyst til at bruge din viden i praksis? Lyder dette som noget for dig eller en du kender, så skynd dig til tasterne og send en ansøgning til os inden fristen d. 7/4.

Du kan læse mere om stillingen her.

 

Henvendelser og inputs fra Globalt Fokus

--
www.globaltfokus.dk | Følg os på Twitter
--
Powered by AcyMailing