Spændende aktiviteter og planer for fremtiden

logo

Det gode arbejde fortsætter

 - med spændende aktiviteter og planer for fremtiden

banner

​​​​
Globalt Fokus' Nyhedsbrev, Februar 2015

Globalt Fokus' nyhedsbrev udkommer en gang om måneden. Her vil vi gøre medlemmer og andre interesserede opmærksom på vores arbejde, og arrangementer afholdt af os selv eller andre.

 

Velbesøgt 1. møde i Forum for Kapacitetsudvikling

Forum for Kapacitetsudvikling afholdt – sammen med 70 repræsentanter for medlemsorganisationer – sit første møde mandag d. 23.2 - et kick-off arrangement, der satte retning og udgangspunkt for forummets arbejde. I denne artikel har vi samlet nogle af de vigtigste pointer, der kom ud af mødet.

Siloerne skal nedbrydes – indspark udefra
Ledelsesprofessor Steen Hildebrandt fra Aarhus Universitet, var indbudt til at komme med et indspark udefra. Se nogle af hans pointer her:

  • Det vil blive nødvendigt at nedbryde mange af de siloer, der opdeler organisationer, samfund og den globale verden. Mange siloer vakler i disse år, og bør enten nedlægges eller fusioneres, hvad betyder det i NGO-miljøet?

  • Hvordan holder vi som organisationer fokus på vores MENING, fremfor at blive fanget i strategiudvikling, evalueringer, konkurrence og målinger, der kan få os til at glemme opmærksomheden på kernen? KPI’er og målinger understreger nødvendigheden af at eksplicitere meningen med vores tilstedeværelse.

  • De globale kriser og tegn på sammenbrud, man ser på globalt plan, er med til at åbne for nye muligheder og nye opgaver i samfundet. Fremtidigt lederskab handler om at holde opmærksomhed på konteksten, og på at lede ud fra den ankommende fremtid, frem for det der fungerede engang. 

Læs mere...
 


Globalt Fokus på Folkemødet

Folkemødet på Bornholm er ved at blive en større og større tradition for hele det politisk engagerede Danmark. Således er Folkemødet også et rigtigt godt sted for Globalt Fokus, og alle vores medlemsorganisationer, at mødes med ligesindede, samarbejdspartnere, interessenter og den danske befolkning.
I løbet af de sidste par måneder har medlemmer og sekretariatet drøftet, hvad vi skal og kan lave sammen og hver for sig i Allinge under Folkemødet, der i år løber af stablen fra d. 11. til d. 14. juni. Vi har lavet en aftale med organisationerne bag Det Globale Telt, som bl.a. handler om, at Globalt Fokus har haft mulighed for at booke nogle tidsrum i teltet til arrangementer. Som det ser ud nu, vil adskillige medlemsorganisationer lave egne arrangementer. Dertil vil vi lave et arrangement i samarbejde med MetroXpress med arbejdstitlen: Konstruktiv journalistik og finansiering. Dette arrangement er en del af vores projekt omkring European Year for Development 2015 – og gennemføres af Verdens Bedste Nyheder.

Der er ideer om et fælles Globalt Fokus arrangement med arbejdstitlen: Hurra! Danmark er en del af Verden! Fokus på at det er dansk at dele og debat omkring hvad det betyder, når vi siger at vi har – eller skal have – et globalt ansvarligt Danmark. Er det noget med mere bistand? Flere jetjagere? Eller er det noget med flere og andre aktører – privatsektor og samarbejde med skrøbelige stater? Eller noget med mere personligt ansvar i det daglige? For at dette bliver til noget, skal vi lige have lidt flere medlemskræfter på banen, så det bliver et 
fælles arrangement – der er til at løfte for de involverede.
 
Mere om Folkemødet følger i det næste nyhedsbrev.
 


Folketingsvalg

Når årets valgkamp bliver skudt i gang, og de 179 nye medlemmer af Folketinget skal findes, vil Globalt Fokus arbejde for at de globale spørgsmål bliver en del af dagsordenen. 2015 er verdens vigtigste år, hvor verden skal vælge hvilken retning vi vil gå, både med hensyn til global udvikling, bæredygtighed og klimaforandringer. Derfor er det helt centralt at de danske folketingsmedlemmer også forholder sig til hvilket ansvar de vil tage for verden omkring os. Og det er helt centralt at de danske vælgere forstår, at globale spørgsmål også er en vigtig del af overvejelsen omkring, hvor deres kryds sættes. Globalt Fokus vil arbejde med alle medlemsorganisationer for at lave en fælles kampagne som skal sætte Danmarks globale ansvar i fokus.

Mere om arbejdet med folketingsvalget følger i nærmeste fremtid.

 

Deadline for ansøgning af puljen og infomøde

Næste deadline for Puljen til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer den 10. april nærmer sig! Derfor holder Globalt Fokus’ puljerådgiver Rina L. Trautner og kapacitetsudviklingskonsulent Katrine Dietrich info-event om puljen næste tirsdag den 3. marts kl. 14-16 hos Globalt Fokus i Undergrunden. Kom og hør mere om Globalt Fokus’ pulje, stil spørgsmål til Rina og Katrine om ideer til nye initiativer, få inspiration til lærings-metoder og find jeres fremtidige pulje-partnere blandt de andre deltagere. Vi glæder os til at se jer og have en spændende og produktiv eftermiddag sammen!

Husk at I altid er velkomne til at kontakte Rina på rlt@globaltfokus.dk og på tlf: 3121 2840.

Læs mere om info-eventet her.
 
Læs mere om puljen her.

 

Kommende arrangementer

--
www.globaltfokus.dk | Følg os på Twitter
--
Powered by AcyMailing