Download som iCal-fil
SPOTLIGHT-rapport lancering: Hvordan går det med Danmark og Verdensmålene? (webinar)
Tirsdag 16 Juni 2020, 13:00 - 14:30

Deltag i diskussionen om at opnå verdensmålene i lyset af Corona-krisen!

Globalt Fokus og 92-gruppen inviterer dig til webinar med fokus på at opnå Verdensmålene herhjemme og ude i verden i lyset af Corona-krisen.

 

De to NGO-netværks SPOTLIGHT-rapport, udkommer for tredje år i træk og belyser, hvor langt Danmark er fra at opnå verdensmålene nationalt samt, hvordan Danmark bidrager til opnåelsen af verdensmålene ude i verden.

Bæredygtig udvikling midt i en krise

2020 tegner sig allerede nu til at blive et år, der ikke er som andre år. Da vi gik ind i 2020, stod vi på verdensplan overfor en global klimakrise, en global natur- og biodiversitetskrise, en global ulighedskrise og i stigende grad indskrænkning af journalister og forkæmperes råderum verden over. Da Corona-virussen spredte sig over hele verden i løbet af foråret, medførte det ikke kun en global sundhedskrise, krisen gav også afsæt til en række uoverskuelige negative økonomiske, sociale og rettighedsmæssige følgevirkninger.

 

Sammenlagt tegner der sig et komplekst billede, og der er behov for nye initiativer til at komme overkomme kriserne. De valg vi træffer i Danmark og i resten af verden i dag, får betydning mange år ud i fremtiden, og det er derfor afgørende, at vores valg baserer sig på ”building back better” – altså, at vi genopbygger vores samfund på en ny, ansvarlig, modstandsdygtig og bæredygtig måde. Implementeringen af 2030-dagsordenen og opnåelsen af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, er en naturlig rettesnor for sådanne valg.

 

FN’s generalsekretær, António Guterres, udråbte i januar 2020’erne til et ”Decade of Action” – handlingens årti for verdensmålenes opnåelse. Det er stadig tilfældet, selvom valgene nu må træffes i midt i en ny og anderledes virkelighed. Dét er afsættet for årets SPOTLIGHT-rapport.

Mere end 100 politiske anbefalinger

I år indeholder rapporten mere end 100 politiske anbefalinger til handling i verdensmålenes navn. Til webinaret vil en ekspert i bæredygtig udvikling give sit syn på rapportens anbefalinger. Det samme vil bæredygtighedsordfører, Marie Bjerre (V), udenrigsordfører, Martin Lidegaard (RV) og klimaordfører, Signe Munk (SF). Efterfølgende vil der være god tid til både spørgsmål og debat med webinarets deltagere.

 

SPOTLIGHT-rapporten udkommer samme dag som webinaret, og tilmeldte til webinaret vil få tilsendt rapporten direkte i deres mail sammen med et link og et program for webinaret.

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til politisk rådgiver hos Globalt Fokus, Bjarke Vestergaard (Bbv@globaltfokus.dk) eller assistent hos 92-gruppen, Luna Pedersen (Lpedersen@92grp.dk)

Registeringer er nu lukket