Download som iCal-fil
HISTORIER OM VERDENSMÅLENE: Mål #3 - Sundhed og trivsel
Torsdag 08 Marts 2018, 17:00 - 19:00

Globalt Fokus, Nyt Europa og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene'; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling - ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling. Og du er inviteret!

 

Vi vil i dette event fokusere på verdensmål #3 om sundhed og trivsel fra det lokale, europæiske og globale perspektiv. I anledning af 8. marts og kvindernes internationale kampdag stiller vi særlig skarpt på kvinders reproduktive rettigheder.

 

Britta Thomsen, tidligere Medlem af Europa Parlamentet, vil kaste bolden op for spændende dialog og diskussion om kvinderettigheder i Europa, og hun tage os fra datid til nutid til fremtid. Det sidstnævnte vil hun stille særligt skarpt på. For nok arbejder danske civilsamfundsorganisationer for retten til abort i det globale syd, men kritikere er også at finde indenfor europæiske rækker. Vi skal ikke længere væk end til Polen og Irland, hvor der er stærke modstandere af fri abort.

Men hvor langt er det vi er med Verdensmål #3? Helle Jacobsen er programleder for køn, kvinder og LGBTI-rettigheder hos Amnesty International Danmark, og hun vil måle temperaturen på målet fra et globalt perspektiv. Hun har været ved roret som kampagneleder da den danske afdeling sat fokus på den globale Amnesty kampagne ’My Body My Rights’, og hun vil tage os fra Irland til Uganda og snakke om, hvordan vi kan sikre at kvinder verden over får lige og reproduktive rettigheder.

 

Bare inden for det sidste år, er der sket utrolig meget på den globalt scene med valget af Donald Trump som amerikansk præsident. Tidligere CEO af den amerikanske kvinde sundhedsorganisation EngenderHealth Ulla Müller vil fortælle om global gag rule og dens betydning for kvinder sundhed og rettigheder verden over.

 

Ved hvert event vil ‘Historier om verdensmålene’ udfoldes gennem oplæg af fagpersoner og eksperter i Ted-telk format. Oplæggene belyser problemstillingerne omkring det enkelte mål fra hhv. et globalt og et europæisk perspektiv.  Efterfølgende vil rammerne være sat for samtale og samskabelse, hvor vi ønsker at få lige netop dit bud på udfordringerne og løsningerne for en mere robust og bæredygtig morgendag i en verden under hastig forandring. Vi vil nemlig gøre verdensmålene til danskernes mål.

 

Tilmeld dig via facebook her.

 

Læs mere om verdensmålene her: https://verdensbedstenyheder.dk/verdensmaal/ 

 

Det koster 20 kr. at deltage pr. event, eller en samlet pakke pris på 250 kr for de resterede 16 events, som du kan tilmelde dig her. Det er gratis hvis du er medlem af Nyt Europa. Du kan melde dig ind i Nyt Europa via dette link http://nyteuropa.dk/medlem/ og det koster 200 kr (studerende og pensionister 150 kr).