Download som iCal-fil
HISTORIER OM VERDENSMÅLENE: Mål #1 - Afskaf fattigdom v. Adam Moe Fejerskov & Ole Kjærgaard
Torsdag 08 Februar 2018, 17:00 - 19:00

Globalt Fokus, Nyt Europa og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene'; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling - ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling. Og du er inviteret!

 

Vi vil med det første event i rækken fokusere på verdensmål #1 om afskaffelse af fattigdom, som både ses i en kontekst langt fra Danmarks grænser og internt i EU. Det første event er lavet i samarbejde med Nødhjælpens Ungdom - NU.

 

Forsker fra Danish Institute for International Studies - DIIS Adam Moe Fejerskov vil med sin ekspertviden i det danske og internationale udviklings samarbejde, gøre os klogere på, hvordan Danmark generelt arbejder med fattigdomsbekæmpelse i det globale syd.

 

Fattigdom problematikken findes også indenfor EU og udfordringer eksisterer ligeledes i Danmark. Sekretariatsleder i Rådet for Socialt Udsatte Ole Kjærgaard vil fortælle om, hvordan EU's 2020-planer kan medtænkes i fattigdomsbekæmpelse indenfor vores egne grænser. 

 

Ved hvert event vil ‘Historier om verdensmålene’ udfoldes gennem oplæg af fagpersoner og eksperter i Ted-telk format. Oplæggene belyser problemstillingerne omkring det enkelte mål fra hhv. et globalt og et europæisk perspektiv.  Efterfølgende vil rammerne være sat for samtale og samskabelse, hvor vi ønsker at få lige netop dit bud på udfordringerne og løsningerne for en mere robust og bæredygtig morgendag i en verden under hastig forandring. Vi vil nemlig gøre verdensmålene til danskernes mål.

 

Tilmeld dig via facebook her.

 

Læs mere om verdensmålene her: https://verdensbedstenyheder.dk/verdensmaal/ 

 

Dette event er gratis, derefter koster det 20 kr at deltage pr event, eller en samlet pakke pris på 250 kr for de resterede 16 events https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/23/.  Det er gratis hvis du er medlem af Nyt Europa. Du kan melde dig ind i Nyt Europa via dette link http://nyteuropa.dk/medlem/ og det koster 200 kr (studerende og pensionister 150 kr). 

 

Adresse: Café Nutid, Sankt Peders Stræde 1, 1453 København.