Download som iCal-fil
Jorden kalder: Cirkulær økonomi i øjenhøjde
Onsdag 07 Februar 2018, 19:30 - 21:00

JORDEN KALDER - Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

 

Kom med til Jorden kalder debatarrangement om bæredygtighed d. 7. februar. Aftenens tema vil være Cirkulær økonomi i øjenhøjde. 

 

Siden den industrielle revolution har verdens virksomheder hovedsageligt produceret efter en lineær tankegang: Vi udvinder råstoffer, producerer, forbruger og smider væk. Denne produktionsform har givet et voldsomt overtræk på klodens ressourcer, der ikke kan forsætte. Cirkulær økonomi med fokus på genanvendelse, bedre ressourceudnyttelse og ændring af forbrugsmønstre kan være et bud på en mere bæredygtig produktion. Du kan deltage i aftenens debat via din smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm. 

 

AFTENENS PANEL:

  • Flemming Besenbacher, Professor, dr.scient. ved Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO) og Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet. Bestyrelsesformand for Carlsbergfondet: Cirkulær økonomi, gyldne muligheder for Danmark
  • Matthew Stanley Johnson, Professor, Kemisk Institut: Vi kan lære fra naturen hvordan vi kan behandle affald!
  • Sinne Smed, Lektor, Sektion for Miljø og Naturressourcer: Nytter det noget – den enkelte versus fællesskabet.

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

 

JORDEN KALDER er en serie af tre debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

 

Læs mere her.