Download som iCal-fil
Institut for Menneskerettigheder: Ligebehandling som mål, redskab og en del af processen
Mandag 02 November 2015, 13:00 - 17:00

 

Institut for Menneskerettigheder inviterer til specialkurset ”Introduktion til ’Equality Mainstreaming’ – Ligebehandling som mål, som redskab og en del af processen”

 

Er du fx projektleder og arbejder du med høringssvar eller udvikling af politikker? Vil du sikre, at jeres organisation og jeres arbejde sikrer lige adgang til menneskerettighederne for alle? Så er dette kursus noget for dig.

 

Indhold 

Som deltager på kurset bliver du introduceret for ’Equality Mainstreaming’, et værktøj som kan hjælpe med at fremme menneskerettigheder ved at integrere ligebehandlingsprincippet i civilsamfundsorganisationernes arbejde. Du vil på kurset også lære, hvordan du implementerer værktøjet i dit daglige arbejde.

 

Kurset lægger op til aktiv deltagelse af kursisterne med sparring fra kursets underviser og chefkonsulent på instituttet, Mandana Zarrehparvar.

 

For at få mest ud af kurset anbefaler vi, at du medbringer en konkret case fra dit daglige arbejde (det kan være et projekt; en politik, som I er ved at udvikle eller påvirke i dit organisation; planlægning af et event eller lignende). For at sikre bedst mulig indførsel i værktøjet, er det desuden en god ide, at I er flere fra samme organisation, der deltager i kurset.

 

Som deltager på kurset, modtager du en forberedelsespakke, som vi anbefaler du gennemgår inden din deltagelse i kurset. Store dele af forberedelsespakken vil være på engelsk. Du skal påregne 1-2 timers forberedelsestid. Deltagelse er gratis.

 

Har du spørgsmål til kursets indhold, kan du kontakte Mandana Zarrehparvar på mza@humanrights.dk

 

Vi afholder samme kursus fredag d. 6. november kl 9-13 (sidste tilmeldingsfrist er d. 16. oktober)

 

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til danske civilsamfundsorganisationer, som ser menneskerettigheder som relevante for deres arbejde og helst flere fra samme organisation. Kurset er særligt relevant for dig, der er projektleder eller arbejder med høringssvar eller udvikling af politikker.

 

Tilmelding

Tilmelding sker via dette link. Tilmeldingsfristen er senest d. 12. oktober 2015. Vær venligst opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser, og vi kan derfor ikke garantere, at alle kan komme med. Du vil høre fra os efter tilmeldingsfristens udløb.

 

Sted Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, 1403 København K