Kalender
Red Barnet inviterer d. 5. februar til debatmøde, hvor følgende spørgsmål vil være i centrum.
- Hvordan kan danske virksomheder medvirke til at skaffe ordentlige jobs til udsatte unge i udviklingslandene?
- Hvordan kan danske virksomheder, NGO'er og fagbevægelsen hjælpe de unge med at få opfyldt deres rettigheder?
PANEL:
Karsten Dybvad, Adm. Direktør, Dansk Industri, Marie-Louise Knuppert, International Sekretær, LO, Martin Bille Hermann, Direktør for Udviklingspolitik, Udenrigsministeriet, og Mimi Jakobsen, Generalsekretær, Red Barnet
ORDSTYRER:
DR-journalist: Niels Frid-Nielsen
Baggrund:
17 pct. af verdens befolkning er unge mellem 15 og 24 år, men de udgør hele 40 % af ver- dens arbejdsløse. Behovet for jobs til specielt unge anerkendes i stigende grad som en af de helt store globale udfordringer, hvis fattigdom og ulighed skal bekæmpes, f.eks. i forhandlin- gerne om Post 2015 målene.Verdensbanken vurderer, at der skal skabes 600 millioner flere arbejdspladser frem mod 2020, bare for at bevare det nuværende beskæftigelses-niveau. Det betyder, at der alene i Afrika Syd for Sahara skal skabes 50% flere jobs. Ordentlige jobs, vel og mærket.
Der er stigende fokus på privatsektorens rolle både globalt og i Danmark, hvor regeringen med strategien for grøn vækst, forskellige støtteordninger og 6-punkts planen for virksomhe- ders sociale ansvar i stigende grad inddrager privatsektoren i udviklingsbistanden. En række af disse ordninger skal nu lægges om for at sikre øget fokus på lokal bæredygtig udvikling og jobskabelse. De skal være i tråd med regeringens udviklingspolitik, der er baseret på rettigheder og fattigdomsbekæmpelse. Men hvordan kan danske virksomheder arbejde ret- tighedsbaseret og skabe ordentlige jobs for de dårligst stillede? Og hvordan kan staten, privatsektoren, fagbevægelsen og NGOer arbejde sammen om dette?
(begrænsede pladser) på mail til: tilmelding@redbarnet.dk senest den 30. januar, 2015
![]() |