Uddannelsesgruppen under Globalt Fokus (GF) er rundet af det tidligere Uddannelsesnetværk, finansieret af Danida, som lukkede d. 1 januar 2015. 15 NGO’er og andre organisationer deltager på forskellig vis i uddannelsesgruppens arbejde med uddannelse og udvikling.

 

Uddannelsesgruppens overordnede formål er at dele, formidle og lære af hinandens faglige erfaringer med uddannelse og udvikling, samt bidrage til globalt strategi- og politikarbejde, og sammen forholde os til, monitorere og influere den danske udviklingsbistand i forhold til uddannelse og SDG4: ’Ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all’ bliver opfyldt inklusiv uddannelse i kriser.

 

Uddannelsesgruppen er den danske del af Education for All bevægelsen og er derfor medlem af Global Campaign for Education (GCE), og har de sidste 5-6 år haft en repræsentant, der var valgt af de europæiske, i GCEs bestyrelse.

 

Gruppen mødes regelmæssigt cirka en gang om måneden hos Oxfam IBIS, som er værtsorganisation, og alle er velkomne. Hvert kvartal udgiver uddannelsesgruppen under GF, ligeledes et nyhedsbrev der beskriver interne aktiviteter i netværket samt generelle nyheder og policy updates på uddannelsesområdet både på nationalt og internationalt plan.

 

Uddannelsesgruppen samarbejder desuden med andre danske NGO-netværk, Danida, UNESCO, forskere, og konsulenter.

 

Sanne Müller (Oxfam IBIS) er koordinator for uddannelsesgruppen og står dermed for den daglige drift af netværket. Eventuelle henvendelser bør derfor ske via hende. Hun kan kontaktes pr mail: sm@oxfamibis.dk

0
0
0
s2smodern
powered by social2s