I hele verden er demokratiet under pres. Retten til at ytre sig, forsamle og danne foreninger krænkes i en sådan grad, at kun 3 procent af verdens befolkning lever i samfund, hvor de fuldt ud kan deltage i demokratiet. Det har store konsekvenser for civilsamfundet, der får sværere og sværere ved at lave deres arbejde.

 

Derfor samarbejder Globalt Fokus’ medlemsorganisationer for, at civilsamfundets råderum (civic space) sikres rundt omkring i verden. Arbejdet inkluderer fælles interessevaretagelse, solidaritet når partnere eller ansatte rammes, erfaringsudveksling, monitorering af SDG mål 16 og inspiration fra internationale netværk og forskning.

 

I 2019 stod arbejdsgruppen i samarbejde med Udenrigsministeriet og internationale partnere for en stor international konference der hed Claiming Civic Space Together og gav med afsæt i inputs fra globale partnere anbefalinger til hvordan danske aktører kan sikre civilsamfundets råderum globalt.

 

Hvis din organisation er interesseret i at være med i arbejdsgruppen bedes i kontakte Sara Brandt på sb@globaltfokus.dk.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s