Vil du være med til sammen med danske udviklingsorganisationer at støtte kampen for, at menneskerettighedsforkæmpere rundt omkring i verden kan operere frit uden indskrænkninger af ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed? Vil du samtidig lære, hvad det vil sige at arbejde i civilsamfundet og søge indflydelse i dansk politik, i EU og i FN i kampen for en mere retfærdig og bæredygtig verden? Så skal du søge stillingen som studentermedhjælper med fokus på civilsamfundets råderum og menneskerettigheder hos Globalt Fokus.

 

Globalt Fokus er et netværk af omkring 80 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale miljø-, udviklings- og nødhjælpsaktiviteter. Globalt Fokus er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk og samarbejder med en lang række aktører, såsom CIVICUS og Forus. Globalt Fokus er på den måde en central aktør i dansk, europæisk og international udviklingspolitik og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.

 

Globalt Fokus søger en studentermedhjælper, der vil indgå i arbejdet omkring civilsamfundets råderum og interessevaretagelse i FN’s Menneskerettighedsråd. Som student vil du få en dyb forståelse for indskrænkningen af civilsamfundets råderum rundt omkring i verden. Du vil også få et indblik i, hvordan dansk civilsamfund, regeringen og privatsektoren kan støtte mennesker, bevægelser og organisationer, som oplever restriktioner af ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed. Desuden vil du få indsigt i, hvordan det danske civilsamfund kan opnå indflydelse på Danmarks politik i FN’s Menneskerettighedsråd.

 

I stillingen som studentermedhjælper vil du være en del af at koordinere interessevaretagelse og samarbejde både nationalt og internationalt og få et bredt kendskab til det danske civilsamfundsmiljø og centrale partnere. Derudover får du mulighed for at:

 

 • Samarbejde tæt med danske civilsamfundsorganisationer for at sikre, at deres partnere i Syd er støttet og engageret bedst muligt
 • Støtte rådgivningen af den danske regering og politikere i deres fokus på civilsamfundets råderum i udenrigs- og udviklingspolitikken
 • Samarbejde med internationale eksperter på området
 • Arbejde i spændingsfeltet mellem menneskerettighedsforkæmpere i fare og aktører, der kan støtte dem gennem FN, EU og direkte
 • Indgå i koordineringen og afholdelsen af kurser i samarbejde med danske civilsamfundsorganisationer og deres partnere med fokus på civilsamfundets råderum og interessevaretagelse i FN’s Menneskerettighedsråd

For at søge stillingen skal du være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til menneskerettigheder og civilsamfundet. Herudover lægger vi vægt på, at studentermedhjælperen er skriftligt velformuleret, selvstændig, engageret og (om)hyggelig.

 

Derudover er det et plus at have erfaring med og/eller faglige forudsætninger inden for gerne flere af følgende områder:

 

 • Udviklingsarbejde og international politik
 • Tekstforståelse, inklusive erfaring med at læse kompliceret materiale og finde de vigtigste og mest relevante pointer og formidle dem
 • Samarbejde og koordinering med mange forskellige aktører, inklusive eventkoordinering
 • Strategisk kommunikation, herunder skabe fængende nyheder til pressen og på SoMe samt kommunikere med forskellige aktører
 • En lyst til at lære og aktivt spille ind med dine erfaringer og holdninger 
 • Koordination og afholdelse af kurser

I arbejdet hos Globalt Fokus skal du gerne kunne:

 • Arbejde selvstændigt, men også være god til at samarbejde
 • Have let ved at indgå i dialog med nye mennesker
 • Gå entusiastisk til såvel analytisk som praktisk arbejde

Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt team, hvor vi sætter tillid og ansvar højt. Du vil også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops. Vi vægter værdier som lighed, solidaritet og ikke-diskrimination højt og forventer det samme fra dig.    

 

Perioden løber fra midten af september eller snarest muligt derefter, og stillingen ligger på 15 timer om ugen.

 

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos Julie Arrildt: jua@globaltfokus.dk

 

Frist for ansøgning er senest den 30. august kl. 12

Samtaler forventes afholdt mandag den 6. september. Ansøgning og cv sendes til info@globaltfokus.dk med cc til jua@globaltfokus.dk og anr@globaltfokus.dk og mærkes ’Studentermedhjælper 2021’ i emnefeltet.

I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber din motivation for at søge, og hvad du kan bidrage med i forhold til arbejdsområdet.

Globalt Fokus ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge stillingen - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder.