Vil du være med til at kickstarte det internationale civilsamfunds arbejde i spændingsfeltet mellem tech, demokrati og menneskerettigheder? Så har du nu mulighed for at blive praktikant hos Globalt Fokus i efterårssemesteret 2021!

 

Globalt Fokus søger en praktikant der kan være med til at koordinere et nyt initiativ omkring tech og demokrati, som Globalt Fokus samarbejder med Udenrigsministeriet om. Se mere om projektet her. Det primære fokus vil være på en international konference i København den 17. og 18. november.

Globalt Fokus er et netværk af omkring 80 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale miljø-, udviklings- og nødhjælpsaktiviteter. Globalt Fokus er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk, og samarbejder med internationale aktører. Globalt Fokus er på den måde en central aktør i dansk, europæisk og international udviklingspolitik og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. 

 

Som praktikant hos Globalt Fokus får du erfaring med indblik i arbejdet med interessevaretagelse og samarbejde både nationalt og internationalt samt et bredt kendskab til det danske og internationale civilsamfundsmiljø og centrale partnere.

 

For at søge praktikstillingen skal du være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til menneskerettigheder og civilsamfundet. Herudover lægger vi vægt på, at praktikanten er selvstændig, engageret og (om)hyggelig.

 

Derudover er det et plus at have erfaring med og/eller faglige forudsætninger indenfor gerne flere af følgende områder:

- Udviklingsarbejde og international politik – gerne med fokus på demokrati og menneskerettigheder

- Eventkoordinering/afholdelse af konferencer

- Samarbejde og koordinering af mange typer aktører

- Strategisk kommunikation, herunder skabe fængende nyheder til større medier og på SoMe

- En lyst til at lære og aktivt spille ind med dine erfaringer og holdninger

 

I arbejdet hos Globalt Fokus skal du gerne kunne:

· Arbejde selvstændigt, men også være god til at samarbejde

· Have let ved at indgå i dialog med nye mennesker

· Gå entusiastisk til praktisk arbejde

 

Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt team, hvor vi sætter tillid og ansvar højt. Du vil også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops. Vi vægter værdier som lighed, solidaritet og ikke-diskrimination højt og forventer det samme fra dig.

 

Praktikperioden løber fra d. 1. september til 31. december 2020. Praktikantstillingen er ulønnet, og arbejdstiden er minimum 20 timer om ugen - gerne fuld tid. Yderligere oplysninger praktikstillingen kan fås hos Sara Katrine Brandt sb@globaltfokus.dk

 

Frist for ansøgning er senest d. 23. August kl. 12 Samtaler forventes afholdt samme uge. Ansøgning og cv sendes til info@globaltfokus.dk med sb@globaltfokus.dk cc, og mærkes ”Praktikant 2021” i emnefeltet. I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber, hvad du kan bidrage med i forhold til det opstillede arbejdsområde og faglige kompetencer, samt ønsket antal timer pr. uge.

 

Globalt Fokus ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge stillingen - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder.