”Alle, der vil verdensmålene det godt, er velkomne i Verdensmålenes Telt!”

 

Sådan introducerede sekretariatsleder for Globalt Fokus, Peter Christiansen, sidste år Verdensmålenes Telt, der i juni måned fik sin debut på Folkemødet 2018 i et væld af verdensmålsfarver, meninger og mennesker.

 

Efter et veloverstået Folkemøde og et sommerferie-pusterum fik vi torsdag d. 13. september lejlighed til at se tilbage på og reflektere over afviklingen af Verdensmålenes Telt. Sammen med repræsentanter fra teltets værtsgruppe, der består af DI, LO, 2030-netværket, 2030-panelet og Globalt Fokus, var de over 50 fremmødte kommet for at evaluere årets resultater og byde ind med forslag til teltets fremadrettede ramme og indhold. 

 

IMG 0843 copy opt

 

IMG 0864 copy opt

 

Formand for 2030-netvæket, Kirsten Brosbøl, og Marie Gad fra DI bød som medlemmer af værtsgruppen velkommen sammen med Peter Christiansen og opridsede de grundlæggende principper om samarbejde, dialog og fokus på handling, som Verdensmålenes Telt er bygget op omkring. Verdensmålenes Telt vil fortsat være en tværsektoriel platform, hvor partnerskaber dannes og lever videre efter Folkemødet. Det skal være et sted, hvor meninger brydes og konkret handling opstår som resultat af debatter og oplysning om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det skal være et sted, hvor drømmen om at gøre verden til et bedre sted realiseres gennem vor tids vigtigste samtale, som bliver sat på dagsordenen gennem dialog, debat, kunst og kultur.

 

Mens værtsgruppen fremadrettet vil sætte de strategiske rammer for teltet og udvælge events til næste års program, vil det igen være op til den enkelte organisation, virksomhed og enkeltperson at gå sammen på tværs af sektorer om at skabe forslag til teltets program. Mødet i Salen bød derfor også på sparring omkring de runde borde, hvor medarrangørerne fra årets telt fik mulighed for at dele deres erfaringer med de nytilkomne interessenter og de nye kunne præsentere deres ideer for 2019. 

 

IMG 0886 copy opt

 

rsz img 0902 copy opt

 

Sammen med de mange fremmødte fik vi således både lejlighed til at reflektere over teltets debut i år, samt mulighed for at se fremad og aftegne horisonten for Verdensmålenes Telt på Folkemødet 2019. Globalt Fokus vil igen i år hjælpe idéprocessen på vej, denne gang allerede i november/december på et stormøde for alle interesserede. Her kan man mødes på tværs at sektorer for at kick-starte nye samarbejder og koncepter til næste års program.

 

Følg med i vigtige datoer og den videre her på hjemmesiden.

 

Har du spørgsmål til Verdensmålenes Telt, er du altid velkommen til at kontakte Rina Lauritzen Trautner på rlt@globaltfokus.dk.