Skip to main content

              

16 profiler udpeget til nyt verdensmåls-panel

Det kræver samarbejde og nye partnerskaber, hvis Danmark skal nå FN’s 17 verdensmål i 2030. Derfor har Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål i denne uge nedsat et ”2030-panel”. 

 

2030-panelets medlemmer er nøje udvalgt af det tværpolitiske netværk og tæller 16 prominente danskere, som spænder bredt på tværs af det danske samfund (se medlemsliste herunder). Panelet skal supplere Folketingets tværpolitiske netværks politiske arbejde gennem sparring, input, analyser og arrangementer og forventes også at tage selvstændige initiativer til at drive dagsordenen omkring FN’s verdensmål fremad. Eksempelvis vil panelet i samarbejde med folketingsnetværket arrangere et stort årligt multi-stakeholder forum om FN’s verdensmål på Christiansborg i forbindelse med Folketingets åbning.

 

"Vi har etableret et stærkt, repræsentativt 2030-panel, som jeg forventer bliver en helt central aktør i arbejdet med FN’s verdensmål i Danmark. Panelet giver os politikere et forum for løbende dialog og sparring med mange af de grupper i vores samfund, der skal bidrage til at levere på verdensmålene. Jeg håber også, at vi via panelet kan række endnu bredere ud til flere aktører, f.eks. i samarbejde om enkelte verdensmål” siger Kirsten Brosbøl, MF (S) og formand for det tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål på Christiansborg, det såkaldte 2030-netværk

 

En af de stærkeste fortalere for FN’s verdensmål herhjemme er professor Steen Hildebrandt, Aarhus Universitet, som er nyudpeget medlem af 2030-panelet. Han ser panelet som manifestering af den bevægelse, som længe har været i gang omkring verdensmålene: ”2030-panelet viser, hvordan målene har givet borgere på tværs af hele Danmark muligheden for at arbejde sammen for at skabe et endnu mere bæredygtigt Danmark. Af samme grund er jeg glad for, at jeg får mulighed for at bidrage med min viden i panelet”, siger Steen Hildebrandt. 

 

Som en af repræsentanterne for civilsamfundet er formand for Globalt Fokus, Laust Leth Gregersen, udpeget til panelet. Han mener, at panelet er udtryk for en helt ny kontrakt i Danmark: ”Som jeg ser det, er verdensmålene en helt ny form for bæredygtig samfundskontrakt mellem verdens politiske ledere og verdens borgere. 2030-panelet er med til at stadfæste denne nye samfundskontrakt i Danmark, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet sammen med de øvrige medlemmer i panelet”. 

 

2030-panelet mødes første gang i slutningen af august og forventes at afholde sin første større konference på Christiansborg i forbindelse med folketingets åbning i oktober. 

 

For yderligere kommentarer kontakt Kirsten Brosbøl (S) på tlf. 61624247 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Find den samlede liste over panelets medlemmer i denne pressemeddelelse.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus