Den 25. november bød på årtiets sidste generalforsamling i Globalt Fokus. Formand Rasmus Stuhr Jakobsen lagde ud og gjorde rede for det begivenhedsrige men også turbulente år, der er gået. Tiden siden sidste generalforsamling har budt på en håndfuld frafald i styregruppen, mens nogen sekretariatsmedarbejdere også har valgt at følge andre veje. Men ikke desto mindre har det været et produktivt år, hvor Globalt Fokus i endnu højere grad har markeret sig som en civilsamfundets stemme i den offentlige debat, og hvor der ikke har været tvivl om, at vi ikke står tiende til side, hvis den politiske udvikling ser ud til at køre af sporet. Der er blevet produceret en lang række af politiske idékataloger, høringssvar, ministerbreve, debatindlæg, rapporter og artikler, mens Globalt Fokus også har stået bag stormøder og konferencer, som fx på Folkemødet i sommer eller til Civic Space-konferencen i marts. Det høje output på trods af udfordringerne har også medvirket til, at Globalt Fokus har fået øget bevilling på næste års finanslov, hvilket vi naturligvis er taknemmelige for.

 

Læs det samlede referat fra generalforsamlingen her.

 

De nye ansigter kommer ikke kun til at bestå af flere kollegaer på sekretariatet, for følgende personer blev også valgt ind i styregruppen:

  • Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp
  • Jeef Bech, faglig leder, CISU
  • Jacqueline Bryld, International chef, Sex og Samfund
  • Kirsten Auken, Chef for programafdelingen, Danmission
  • Kristian Weise, Generalsekretær, Oxfam Ibis
  • Marie Helmstedt, Chef for International Udvikling, DUF
  • Trine Christensen, Generalsekretær, Amnesty International Danmark
  • Rikke Friis, International chef, Dansk Flygtningehjælp
  • Jakob Kronik, leder af international afdeling, Verdens Skove (suppleant)
  • Jesper Højbjerg, Direktør, IMS (suppleant)

 

Om den nye styregruppe udtalte sekretariatsleder Peter Christiansen til GlobalNyt:

"Vi synes det er en fantastisk stærk gruppe, der repræsenterer alle dele af sektorens arbejde og vi glæder os til sammen med den nye styregruppe at skabe fremtidens Globalt Fokus”

 

Se oversigten over hele styregruppen her.

 

Efter et indsigtsrigt oplæg af CONCORD Europe-direktør Tanya Cox blev den nye strategisk ramme for Globalt Fokus i 2020-2030 drøftet og er sidenhen blevet justeret til og godkendt. Rammen består af 10 forandringsmål indenfor 6 overordnede temaer. Vi er spændte på at komme i gang med arbejdet indenfor rammen og er sikre på, at vi med de nye kræfter i sekretariat såvel som styregruppe er mere end godt nok klædt på til denne tid.

 

Læs den strategiske ramme for Globalt Fokus 2020-2023 her.

 

 

IMG 3292 opt

 

IMG 3296 opt

 

IMG 3301 opt

 

IMG 3303 resized1

 

IMG 3356 opt

 

IMG 3383 opt