Vil du være med til at arbejde for en bæredygtig udvikling for verdens fattigste? Interesserer du dig for udviklingspolitik i en dansk og international kontekst, og har du lyst til at bruge din viden i praksis? Så skal du søge praktikplads hos os! Globalt Fokus søger nye praktikanter til efteråret 2019.

 

Globalt Fokus er et netværk af ca. 75 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale miljø-, udviklings- og nødhjælpsaktiviteter. Globalt Fokus er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk, som har nationale platforme i hele Europa og repræsenterer mere end 2500 udviklingsorganisationer. Globalt Fokus er på den måde en central aktør i dansk, europæisk og international udviklingspolitik og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden, båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.

 

Globalt Fokus søger en politikpraktikant (se seperat opslag) og en kapacitetsudviklingspraktikant. Kapacitetsudviklingspraktikanten vil blive tilknyttet de kapacitetsudviklingsindsatser, som omfatter Globalt Fokus’ medlemsorganisationer under det strategiske fokusområde Læring, udvikling & lederskab.

 

Her vil opgaverne bl.a. være at:

 • Støtte og følge Globalt Fokus arbejde med udviklingen af ledelsesprogram for civilsamfundsledere, monitorering og evalueringsindsatser samt Globalt Fokus’ pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer,
 • Herunder organisering af workshops, møder, udarbejdelse af materiale samt bidrag til evaluering, dokumentation og opfølgning.
 • Bidrage til opbygning af viden på området for kapacitetsudvikling og civilsamfund, dvs. danne overblik over ressourcer, websites og kontakter inden for området samt følge med på udvalgte sites.

 

Det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med eller faglige kompetencer indenfor:

 • Dybdegående research og analyse, herunder evnen til hurtigt at kunne sætte dig ind i og forstå nye emner på baggrund af kvantitativt og/eller kvalitativt materiale
 • Organisering af arrangementer såsom konferencer og debatter
 • Viden om særligt dansk og/eller europæisk udenrigs- og udviklingspolitik samt FN

 

Til gengæld tilbyder vi:

 • Et indgående indblik i det danske og europæiske CSO-miljø
 • Udvikling af dit netværk i CSO’erne
 • Muligheden for at omsætte teori til praksis
 • At deltage i events og møder, samt rejser til vores internationale samarbejdspartnere i relevant omfang
 • Et grundigt indblik i Danmarks og EU’s udviklingspolitik
 • Dybdegående forståelse for ledelsesudfordringer og spørgsmål relateret til kapacitetsudvikling i civilsamfundet

 

Som praktikant i Globalt Fokus vil du også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops, samt at skrive til Globalt Fokus’ nyhedsbrev, hjemmeside og blogs. Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt team, hvor vi sætter tillid og ansvar højt.

 

Du skal være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til netværksarbejde og udviklingspolitiske spørgsmål. Du skal gerne have erfaring og trives med kommunikationsopgaver på både dansk og engelsk. Herudover lægger vi vægt på, at vores praktikanter er skriftligt velformulerede, selvstændige, engagerede og (om)hyggelige.

 

Praktikperioden løber fra d. 1. september 2019 til 31. januar 2020.

 

Yderligere oplysninger om praktikantstillingen kan fås hos Kamilla Lindgren på kl@globaltfokus.dk eller 27213144.

 

Frist for ansøgning er inden midnat mandag d. 6. maj 2019.

 

Samtaler forventes afholdt i første halvdel af maj. Ansøgning og cv sendes til kl@globaltfokus.dk og mærkes ’Kapacitetsudviklingspraktikant’ i emnefeltet. I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber, hvor du ser dig selv, og hvad du kan bidrage med i forhold til de opstillede arbejdsområder og ønskede faglige kompetencer.