I 2018 havde Verdensmålenes Telt sin debut på Folkemødet. Nu er det tid til at finde praktikanten, som skal være med til at tage teltet videre til Verdensmålenes Plads.

 

Vil du være med til at byde ind i en innovativ og tværsektoriel ramme for vor tids vigtigste samtale? Vil du være med til at skabe engagerende dialog og give handlekraft for FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling til danskerne på Folkemødet 2019? Så skal du søge praktikplads hos Globalt Fokus! 

 

Globalt Fokus søger en ny praktikant, der kan byde ind i videreudviklingen og opfølgningen af Verdensmålenes Telt på Folkemødet 2018. Udover at have en brændende interesse for FNs Verdensmål skal du have erfaring med og eller faglige kompetencer indenfor gerne flere af følgende områder:

  • Eventkoordinering – planlægning og afholdelse af inddragende arrangementer og events med nationale og internationale aktører
  • Interesse for politisk varetagelse og arbejde med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling 
  • Samarbejde og koordinering med mange forskellige aktører, herunder frivillige
  • Arbejde i eller med civilsamfundsorganisationer - gerne indenfor udviklingsområdet
  • Kommunikation, herunder skabe fængende nyheder til større medier og på SoMe. 

 

Du skal gerne kunne:

  • Arbejde selvstændigt, men også være god til at indgå i forskellige teams
  • Være udadvendt og have let ved at indgå i dialog med nye mennesker
  • Have mange bolde i luften på én gang og være skarp til at prioritere

 

Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt team, hvor vi sætter tillid og ansvar højt. Du vil også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops samt at skrive til Globalt Fokus’ nyhedsbrev, hjemmesider og blogs. 

 

Du skal være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til udviklingspolitiske spørgsmål. Herudover lægger vi vægt på, at praktikanter er skriftligt velformulerede, selvstændige, engagerede og (om)hyggelige.

 

Til gengæld tilbyder vi mulighed for at få lov til at omsætte teori til praksis, få et grundigt indblik i Danmarks arbejde med Verdensmålene både nationalt og internationalt samt et bredt kendskab til det danske CSO-miljø.

 

Praktikperioden løber fra d. 1. februar 2019 til 30. juni 2019, og praktikantstillingen ligger på 37 timer om ugen.

 

Yderligere oplysninger om praktikantstillingerne kan fås hos Kristiane Fogh kf@globaltfokus.dk eller Rina L. Trautner rlt@globaltfokus.dk.

 

Frist for ansøgning er inden midnat fredag d. 30. november 2018.

 

Samtaler forventes afholdt i midt november. Ansøgning og cv sendes til info@globaltfokus.dk  med cc til kf@globaltfokus.dkog mærkes ’Praktikant FM19’ i emnefeltet.

 

I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber, hvad du kan bidrage med i forhold til de opstillede arbejdsområder og faglige kompetencer til skabelsen af Verdensmålenes Plads på Folkemødet 2019.

 

Om Globalt Fokus: Vi er et netværk af ca. 75 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale miljø-, udviklings- og nødhjælpsaktiviteter. Globalt Fokus er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk, som har nationale platforme i hele Europa og repræsenterer mere end 1800 udviklingsorganisationer. Globalt Fokus er på den måde en central aktør i dansk, europæisk og international udviklingspolitik og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden, båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.