Vil du være med til at arbejde for en bæredygtig udvikling for verdens fattigste? Interesserer du dig for udviklingspolitik i en dansk og international kontekst, og har du lyst til at bruge din viden i praksis? Så skal du søge praktikplads hos os! Globalt Fokus søger en politikpraktikant til foråret 2019.

 

Globalt Fokus er et netværk af ca. 75 danske civilsamfundsorganisationer, som engagerer sig i internationale miljø-, udviklings- og nødhjælpsaktiviteter. Globalt Fokus er samtidig en del af det europæiske CONCORD-netværk, som har nationale platforme i hele Europa og repræsenterer mere end 1800 udviklingsorganisationer. Globalt Fokus er på den måde en central aktør i dansk, europæisk og international udviklingspolitik og arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden, båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.

 

Som praktikant på politikområdet vil du komme til at arbejde med dansk, europæisk og international bistandspolitik – i en periode, hvor der både er Europaparlamentsvalg og formentlig valg til Folketinget. Du skal understøtte vores arbejde som netværk med begge indsatser. Som praktikant i Globalt Fokus kommer du tæt på den politiske virkelighed i en organisation, der dagligt arbejder med udviklingspolitik.  

 

Det er en fordel, hvis du har erfaring med eller faglige kompetencer indenfor:

  • Viden om særligt dansk og/eller europæisk udenrigs- og udviklingspolitik 
  • Politisk kommunikation, erfaring med at skrive debatindlæg eller med at arbejde journalistisk – eller ønsket om at lære det
  • Dybdegående research og analyse, herunder evnen til hurtigt at kunne sætte dig ind i og forstå nye emner på baggrund af kvantitativ og/eller kvalitativt materiale
  • Indblik i politisk arbejde, f.eks. fra et parti, en politisk styret organisation eller lignende
  • Event-koordinering – planlægning og afholdelse af spændende arrangementer, kurser eller events med nationale og internationale aktører

 

Til gengæld tilbyder vi: 

  • Et grundigt indblik i Danmarks og EU’s udviklingspolitik
  • Et indgående indblik i det danske og europæiske CSO-miljø
  • Muligheden for at omsætte teori til praksis
  • Muligheden for at bidrage til indlæg og analyser i aviser, samt online-medier 
  • At deltage i relevante events og møder, samt rejser til vores internationale samarbejdspartnere i relevant omfang

 

Som praktikant i Globalt Fokus vil du også indgå i sekretariatets daglige og administrative opgaver, som byder på assistance til medlemsmøder, kurser og workshops samt at skrive til Globalt Fokus’ nyhedsbrev, hjemmeside og blogs. Hos Globalt Fokus vil du blive en del af et visionært, professionelt og uformelt team, hvor vi sætter tillid og ansvar højt.

 

Du skal være i gang med en relevant videregående uddannelse og have interesse for og kendskab til udviklingspolitiske spørgsmål. Du skal gerne have erfaring og trives med kommunikationsopgaver på både dansk og engelsk, samt have mod på at kaste dig over rutinemæssige opgaver af mere praktisk karakter. Herudover lægger vi vægt på, at praktikanterne er skriftligt velformulerede, selvstændige, engagerede og (om)hyggelige.

 

Praktikperioden løber fra d. 1. februar til 30. juni 2019.

 

Yderligere oplysninger om praktikantstillingen kan fås hos Astrid Alexandersen på aa@globaltfokus.dk. / tlf. 22360879. 

 

Frist for ansøgning er inden midnat fredag d. 30. november 2018. 

 

Samtaler forventes afholdt i midt november. Ansøgning og cv sendes til info@globaltfokus.dk med cc til aa@globaltfokus.dk og mærkes ’Politikpraktikant’ i emnefeltet. I din ansøgning ser vi gerne, at du uddyber, og hvad du kan bidrage med i forhold til de opstillede arbejdsområder og ønskede faglige kompetencer.