Den tredje internationale FN-konference om udviklingsfinansiering afholdes i Addis Ababa, Etiopien, den 13.-16. juli 2015.

Konferencen er af stor betydning også for resultaterne af de andre internationale forhandlinger i år; de nye globale mål for bæredygtig udvikling (post2015 framework) og en ny global klimaaftale (COP21). FN-forhandlingerne rummer en række finansieringskilder, der alle er af afgørende karakter for udviklingslandes fremtidige muligheder for at finansiere deres udvikling, ikke mindst under et post2015 framework.

 

Derfor har Globalt Fokus og 92-gruppen udarbejdet et princippapir om, hvad Danmark især skal løfte ind i forhandlingerne og forfølge gennem strategiske alliancer: 1) Støtte til opbygning af skatteadministrationer og progressive skattesystemer, samt politikker for redistribuering afskatteindtægter. 2) Sikre rammebetingelser for størst mulig bæredygtig udviklingseffekt ved private investeringer, særligt når investeringer støttes med udviklingsbistand, og 3) Bekræfte bistandsløfter om 0,7 % af BNI til udviklingsbistand (ODA) ogfattigdomsorientering.

 

Første runde af de mellemstatslige FN-forhandlinger om udviklingsfinansiering er den 27.-29. januar i New York. Herefter vil forhandlingerne finde sted i april og juni for at slutte af med konferencen i Addis Ababa i juli. Global Fokus’ arbejdsgruppe om udviklingsfinansiering vil følge forhandlingerne tæt.   

 

Læs princippapiret her

0
0
0
s2smodern
powered by social2s