Udviklingsminister Ulla Tørnæs godkender samtlige 17 ansøgninger til strategiske partnerskaber med danske civilsamfundsorganisationer, og tilfører 230 mio. Ekstra til området. Sekretariatschef Peter Christiansen er positiv overfor denne overordnede anerkendelse af civilsamfundets internationale arbejde.

 

Regeringen har netop meldt ud at 17 organisationer modtager knap 1,2 milliarder kr. om året de næste fire år. Der er flere ting at glæde sig over for civilsamfundet. Først og fremmest at regeringen anerkender det gode arbejde som organisationerne leverer ude i verden. Alle ansøgninger er blevet grundigt analyseret og sammenfattende er det meget positivt at regeringen anerkender de kernekompetencer, resultater og indsatser som det danske civilsamfund står for.

 

Enkelte af Globalt Fokus' medlemsorganisationer skæres i deres bevilling, hvilket Globalt Fokus naturligvis er ærgerlig over. Overordnet set går de fleste medlemsorganisationer dog frem med de nye partnerskabsaftaler set i forhold til deres 2017 rammebevilling.

 

Det er værd at nævne at regeringen rent faktisk har hævet støttet med 230 millioner kr. årligt i forhold til det oprindelige udmeldte niveau. Således gives der yderligere 125 millioner til støtten til civilsamfundet (CIV puljen) og yderligere 105 til det humanitære arbejde (Hum puljen).

 

”Efter flere år med nedskæringer og stort pres på den danske udviklingsbistand er det godt at se en øget prioritering af Danmarks internationale engagement, og en anerkendelse af civilsamfundets arbejde,” udtaler Peter Christiansen, sekretariatschef i Globalt Fokus.

 

Det er også interessant at alle de 17 organisationer der blev vurderet egnet til at fremsende ansøgninger, har modtaget støtte. Med en række nye organisationer om bord er der mulighed for at styrke strategiske områder omkring unges inklusion i samfundet, kvinder og unge pigers rettigheder, indsatser i skrøbelige stater og ikke mindst fokus på Verdensmålene.

 

Otte af de 17 organisationer får både midler indenfor civilsamfundspuljen og den humanitære pulje. Det betyder, at der kan komme mere fokus på det såkaldte ”nexus” område imellem de to indsatser. Et strategisk arbejde Globalt Fokus glæder sig til at bidrage til.

 

Og endelig er det lovende at op til 10% af midlerne kan bruges til innovative indsatser og nye programmer. Det ser vi ligeledes frem til i Globalt Fokus at bidrage til og understøtte.

 

En malurt i bægeret er, at den forholdsvis lave bevilling på arbejdsmarkedspuljen, ikke synes at afspejle de strategiske prioriteter på jobskabelse i den udviklingspolitiske strategi.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s