Globalt Fokus, den samlende danske platform for ca. 80 folkelige organisationer, der arbejder med udvikling, humanitært arbejde og miljø, ser med tilfredshed på den udviklingspolitiske og humanitære strategi, der netop er blevet vedtaget.

 

”I Globalt Fokus er vi meget glade for at se, at den nye udviklingspolitiske og humanitære strategi vedtages med bredt forlig, som klart anerkender Civilsamfunds unikke og centrale rolle i dansk udviklingssamarbejde. Civilsamfundsinddragelse er en forudsætning for opnåelse af alle verdensmålene. Særligt at verdensmål 16 om fred, retfærdighed og institutioner og mål 17 om partnerskaber er blevet gennemgående, er noget vi er rigtig glade for at se," siger Laust Leth Gregersen, formand for Globalt Fokus.

 

Baggrunden for den nye strategi er primært vedtagelsen af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

”At Danmarks nye udviklingspolitiske og humanitære strategi afspejler de nye verdensmål er helt naturligt. Selvfølgelig bør omdrejningspunktet i strategien være verdensmålene! Og samtidig står det paradigmeskifte som ligger i at målene omfatter alle lande på kloden - rige som fattige - nu skrevet i sten. Derfor glæder vi os nu til at se den nationale danske handlingsplan for Danmarks samlede opfølgning og implementering af verdensmålene, som regeringen snart har klar," siger Laust Leth Gregersen, forperson for Globalt Fokus.

 

Endelig noterer Laust Leth Gregersen, minimumsgarantien for niveauet af dansk udviklingsbistand:

 

”En stærk udviklingspolitisk indsats kræver forudsigelighed omkring prioriteter og økonomi for både partnere, ministeriet selv og civilsamfundet. Den kontinuitet kan en forligskreds hjælpe med. Samtidig garanteres det, at den danske bistand ikke må falde under 0,7% af BNP." 

 

For yderligere kommentarer:

Laust Leth Gregersen: tlf: 2155 2051

 

Hent pressemeddelelsen her.

 

Se den nye udviklingspolitiske strategi her.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s