Skip to main content

              

  • Toolmaster.dk - Joomla Support
  • Politik

Stærkt bekymrende misbrug af udviklingsbistanden

Det vækker meget stor bekymring, at der med nye oplysninger bliver rettet mistanke mod regeringen for at have fiflet med ulandsbistanden, påpeger Globalt Fokus’ forperson Laust Leth Gregersen i en artikel oprindeligt bragt i Altinget.

 

Altinget har onsdag d. 20/4 kunnet berette om, at regeringen i 2015 har brugt 200 millioner af ulandsstøtten på integration af flygtninge og forventer at bruge yderligere 340 millioner i 2016. Det er ikke inden for OECD's retningslinjer, vurderer en række eksperter.

 

”Det er nye oplysninger, som vi er stærkt bekymrede for. Regeringen har hele tiden sagt, at man holder sig indenfor OECD's retningslinjer. Nu tyder noget på, at det ikke er tilfældet,” siger Laust Leth Gregersen. Derfor er det positivt, at der nu er indkaldt til samråd, så det kan blive belyst, om regeringen har holdt sig indenfor OECD's retningslinjer, lyder det. ”Og hvis det ikke er tilfældet, så er det selvfølgelig helt forkert,” siger han.

 

De nye oplysninger lander oveni en bekymring over, at man overhovedet anvender midler fra udviklingsbistanden i Danmark. ”Det er nogle penge, som er øremærket til at gå til mennesker, der er ramt af katastrofer og bor i de allerfattigste lande,” siger Laust Leth Gregersen. Bistandskronerne går til at hjælpe flygtninge i Danmark, og Laust understreger, at ingen er uenige i, at man skal hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark. Men det skal altså ikke ske med udviklingsbistanden. ”Det er eksempelvis lande omkring Syrien eller ofrene for konflikten i Sydsudan, der har brug for nødhjælp. Det er ikke Danmark, som er et af verdens allerrigeste lande, der har brug for nødhjælpspenge,” siger han.

 

Læs den oprindelige artikel bragt i Altinget her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus