Kom til debatmøde om globale spørgsmål og ungdomsliv afholdt af Globalt Fokus og FDF i morgen kl. 19. 

 

PANEL:
Socialdemokraterne: Peter Hummelgaard
Radikale Venstre: Ida Auken
Konservative: Josefine Kofoed
Socialistisk Folkemparti: Kathrine Jensen
Liberal Alliance: Kasper Heumann Kristensen
Kristen Demokraterne: -
Dansk Folkeparti: Jens Vornøe
Venstre: Michael Jellesmark
Enhedslisten: Victoria Velásquez
Alternativet: Qasam Ahmad

 

Debatten varer 1,5 time med plads til spørgsmål fra salen - herefter er man velkommen til at blive hængende og købe en øl eller vand i baren.

 

OM VORES TEMAER:

 

1. De globale spørgsmål
Danmark er en del af verden - men kan verden regne med Danmark?

 

Folketingsvalget finder sted på et tidspunkt, hvor verden står med en række meget alvorlige humanitære og sikkerhedsmæssige udfordringer og den største flygtningestrøm siden anden verdenskrig. Verden står i brand, og Danmark kan ikke lukke sig om sig selv. Flygtningekriser, krige, naturkatastrofer og dødelige sygdomme fylder avisernes spalter og sendefladen. Og Danmark er kendt for sit lederskab og bidrag til en mere retfærdig og bæredygtig verden.

 

Vi vil spørge politikerne hvordan Danmark stadig kan gå forrest ift. at sikre jordens økologisk bærevne, bæredygtig udvikling i verdens fattigste og human behandling af flygtninge – og om verden kan regne med Danmark?

 

2. Ungdomsliv
Unges deltagelse i samfundet og i demokratiet betyder meget for Danmark.

 

Unges engagement, livsduelighed og dannelse er afgørende for om de får en fremtid, hvor de som mennesker kan være med til at tage ansvar for familier, kulturen, politiske beslutninger, mangfoldigheden, uddannelse, foreningsliv og meget mere. Det er kendt viden, at ungdomsorganisationer betyder meget for unges liv, trivsel og kompetencer, og at de foreninger som unge er engagerede i, fremmer unges engagement i samfundet. Ungdomsorganisationernes inkluderende praksis understøtter bl.a. unges evne til medbestemmelse, modvirker forskellige former for eksklusion og giver stærke fællesskaber.

 

Vi vil spørge politikerne hvad de synes er et godt ungdomsliv – og hvordan de vil sikre at unge gennem foreninger kan finde et ståsted at møde verden fra?

 

Tilmeld dig her: https://www.facebook.com/events/1440183646286838/ 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s