Fremme af ligestilling kræver konkrete professionelle kompetencer. NGO’ernes medarbejdere skal være i stand til at analysere, planlægge, implementere og monitorere ud fra en kønsvinkel, samt forstå og anvende køn- og rettighedstilgange, samt konkrete kønssensitive metoder og redskaber.

 

Kønsnet, også kaldet kønsnetværket, var et fagligt netværk af danske ngo’er og institutioner, der arbejder med køn, menneskerettigheder og ligestilling i en udviklingssammenhæng. Netværket talte 45 medlemsorganisationer, og dækkede et bredt udsnit af danske NGO’er fra store rammeorganisationer over paraplyorganisationer til små foreninger.

 

Indenfor Kønsnets faglige felt søgte netværket at styrke:

  • Organisationernes opmærksomhed og engagement.
  • Opbygge organisationernes kapacitet og kompetencer.
  • Styrke samarbejde og erfaringsudveksling mellem organisationerne.

 

Dette skete gennem en række forskellige aktiviteter såsom temagrupper, seminarer, fyraftensmøder, hjemmeside, nyhedsbrev m.m.

 

Kønsnet startede som et uformelt netværk i 2001. I 2003 blev arbejdet intensiveret i forbindelse med udviklingen af Danidas ligestillingsstrategi, efterfølgende formaliseredes netværksamarbejdet. I 2007-2009 havde Kønsnet finansiering fra Danida. I perioden 2010-2011 er Kønsnet finansieret af NGO FORUM.

 

Herunder kan du læse Kønsnets ansøgning og årsrapporter:

 

Koordinator: Olga Ege.

 

Kønsnet ophørte som netværk i april 2012.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s