”Ansvarlighed i humanitær praksis” (Accountability in Action) adresserede en meget aktuel, global humanitær dagsorden med fokus på effektivitet og transparens i katastrofebistanden og ansvarlighed overfor de mennesker og lokale organisationer, som bistanden skal komme til gode. Det overordnede mål for initiativet var at sikre større ansvarlighed/ ”accountability” i humanitærbistand og relateret udviklingsarbejde, gennem erfaringsudveksling mellem danske NGOer og praktisk træning/undervisning. Dette forventedes at bidrage positivt til kapacitet opbygning af NGO’er, og understøtte den ”certificeringsproces”, som NGO’er fremover skal gennemgå for at modtage støtte til at arbejde med humanitær bistand. Forløbet fokuserede på at arbejde med accountability i praksis, og henvendte sig til praktikere, som gennem konkrete redskaber og viden deling med andre praktikere blev klædt på til at inkorporere accountability principper i det daglige arbejde med at udvikle og implementere projekter.

 

De forventede overordnede resultater:

  • At danske NGO’er udvikler kapacitet til at udarbejde et ”accountability framework” for deres respektive organisationer.
  • At hver deltagende organisation udvikler en egen handlingsplan for hvordan organisationen og lokale samarbejdspartnere kan styrke arbejdet med ”accountability i praksis”.
  • Styrket programmæssigt niveau.
  • At sikre vidensdeling/læring mellem danske NGO’er og nationale/ lokale civilsamfundspartnere med forskellige erfaringer fra ”good practice” i felten, med særlig vægt på ansvarlighed overfor og inddragelse af modtagere af nødhjælp/ lokale partnere.
  • At bidrage positivt til kapacitetsopbygning af NGO’er og understøtte den ”certificeringsproces”, som NGO’er fremover skal gennemgå for at modtage støtte til at arbejde med humanitær bistand.

 

Dokumenter:                            

     

For mere information, kontakt netværkskoordinator Alice Moltke Ladekarl.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s